Portakallı Pelte

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve matahari_ tarafından 2 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    2 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  1. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Küçüklüğümden beri en sevdiğim tatlılardan biri... Deneyin siz de beğeneceksiniz...



    6 adet portakalın suyu
    6 çorba kaşığı mısır nişastası
    8 çorba kaşığı toz şeker
    2 bardak su

    Malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte puding gibi sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaselere paylaştırıp soğumasını bekledikten sonra servis yapıyoruz. Dilerseniz üzerini ceviz, fındık gibi kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.
     
  2. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  3. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    illa sıkılmış portakalın suyumu olmalı canım portakal bulamadığımız durumlarda bu cappy portakal 1 lt. meyve suyu varya o tadını bozarmı
     
  4. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  5. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Hiç öyle denemedim, yani hep portakalı sıkarak yaptım. Ama vişnelisini denemiştim Cappy hazır vişne suyuyla, güzel olmuştu. Portakallısı da olabilir tabi neden olmasın:KK60:
     
  6. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  7. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    vişnesiyle denediğinde ne kadar vişne suyu katmıştın peki
     
  8. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  9. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Vişnelisinin tarifi farklıydı ama, onu muhallebiyle karıştırıp yapmıştım. 3 su bardağı hazır vişne suyu kullanmıştım. Misafirlerime de yaptığımda çok beğendiler.Şu tarif:

    Malzemeler

    Tabanı için
    • 1 paket kakaolu bisküvi
    Muhallebisi için
    • 125 gram margarin
    • 1 litre süt
    • 4 Türk kahvesi fincanı un
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    Peltesi için
    • 3 su bardağı vişne suyu
    • 1 su bardağı su
    • 3,5 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1 su bardağı şeker

    Hazırlanışı
    1. Bisküvileri ufalayıp kupların dibine paylaştırın.
    2. Margarin ve un hafifçe kavrulur.
    3. Yavaş yavaş süt ilave edip karıştırılır.
    4. Kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altı kapatılır.
    5. Şeker ve vanilya ilave edilip mikserle çırpılmaya devam edilir.
    6. Soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika çırpılır.
    7. Bisküvilerin üzerine pelteye de yer kalacak şekilde muhallebi konulur.
    8. Muhallebi soğumaya başladığında pelte malzemelerinin tamamını bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar pişirin.
    9. Muhallebilerin üzerine boşaltıp, soğuyunca dolaba kaldırın.
    10. Servis yaparken üzerini meyve ile süsleyin. (vişne ya da kiraz)
     
    Son düzenleme: 3 Kasım 2010