Portakallı Un Helvası

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Yağı geniş bir tencerede ısıtıp üzerine unu, bir taraftan tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyin. Unu, rengi kahverengiye dönünceye kadar en az 15 dakika kavurun. Un önce katılaşacak, sonra sulanmaya başlayacaktır. Sulanmaya başladığı sırada, başka bir kasede karıştırdığınız toz şeker ve suyu ilave edin. Şekerli suyu una iyice yedirinceye kadar 8-10 dakika karıştırarak pişirin. Helvayı dinlenmeye bırakıp, rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Dinlenen helvayı şekil vererek servis tabağına alın. İsterseniz üzerine ezilmiş ceviz ilave edin. Cevizi, helvayı ocaktan almadan hemen önce de serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun..
     
  2. 24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. darkblue

    darkblue Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    un helvasında portakal kabugu değişik bir lezzet ben portakal kabugunu tatlı kurabiylerde kekte hatta, sütlaçta bile çok seviyorum ferrah bir lezzet verip mis gibi kokuyor bir de un helvasında deneyeceğim ellerinize sağlık...