PORTAKALLI ÜZÜMLÜ SCONE * fotolu

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve mandalings tarafından 28 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    İçerisinde maya yerine yemek sodası ihtiva eden ,kek ile kurabiye arasında gevrek bir kıvamı olan ,hafif tatlı puf puf minik ekmekçikler diyebiliriz scone için

    Öncelikle fırını 220 derecede ısıtalım. Fırın tepsisini yağlayalım. Büyük bir kap içinde kuru malzemeleri karıştıralım. Küp küp doğradığımız soğuk tereyağını ekleyelim ve parmak uçlarımızla ufalayarak unlu karışıma yedirelim. Portakal kabuğu rendesini ve üzümleri ekleyelim.

    285 gr. beyaz un
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu ( silme )
    60 gr. Şeker
    1 çay kaşığı tuz
    140 gr. Tereyağı
    bir portakalın kabuğu ( ince rendelenmiş )
    55 gr. kuru üzüm
    125 ml. koyu tuzsuz ayran
    üzerine sürmek için süt.

    Son olarak tuzsuz ayranı ağır ağır döküp karıştıralım.Hamurumuz hazır.Şimdi hamuru merdane ile 2 cm. kalınlığında açalım. Yuvarlak kurabiye kalıbıyla daireler keselim. Hazırladığımız daireleri fırın tepsisine koyalım ve üzerlerine fırçayla süt sürelim. Altın sarısı renk alana dek fırında pişirelim. Fırınınızın pişirme süresine göre bu süreyi ayarlamalısınız. Sıcak veya ılık olarak servis yapalım.
     
  2. 28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    resim hayli büyük eklenmis
    ama görüntü muhtesem
    ellerine saglik
    eminim tadida güzeldir
    yapicak olursam üzüm eklemem ne yazikki sevmiyorum
    a.s.a.s.a.s.