Pratik ama lezziz Milfy tarifleri-Tatl ve tuzlu-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve incitanemtuana tarafından 5 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  1. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    milföy hamuru hepimizin vazgecilmezi sanirim
    buzlugumuzda her dayim bulundurdugumuz
    özellikle acil durumlarda ilk yardimimizada kosar
    okadar cok cesidi vardirki
    cok kullanislidir
    hem tatli hem tuzlu olarak
    varmisiniz burdan milföy tarifleri paylasmaya
    dilerseniz kendi tariflerinizi dilersenizde alinti tariflerinizi hepimizede fikir olmus olur

    kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

    cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook​
  2. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    milföyle olan herseye cok bayiliyorum ben

    ilk önce kendi tariflerimden baslamak istiyorum naczhane
    :kedi::kedi::kedi:
    umarim begenirsiniz ve fikrde olmus olur sizlere

    linkleride veriyorum ilginizi cekerse bakarsiniz canlarim

    http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/325576-baharatli-peynirli-milfoy-boregi.html
    baharatli-peynirli milföy böreklerim
    [​IMG]

    http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/325313-pudingli-kayisili-milfoy-resimli.html
    pudingli-kayisili-milföy

    [​IMG]

    http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/319885-sosisli-lolipop-resimli.html
    özellikle cocuklarimizin begenicegi
    sosisli lolipop
    [​IMG]

    http://www.kadinlarkulubu.com/bisku...n-tatli-cubuk-rulo-kurabiyelerim-resimli.html
    milföyden tatli cubuklu ve rulo kurabiyelerim
    [​IMG]

    http://www.kadinlarkulubu.com/hamur...foylu-pizzalarimla-karsinizdayim-resimli.html
    milföy pizzalari
    [​IMG]

    http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/298076-pratik-peynirli-milf246y-rulolari-resimli.html
    peynirli milföy rulolari
    [​IMG]

  4. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    milföyden tahinli cörek



    [​IMG]
    Milföy hamurları iki üçgen olacak şekilde ikiye kesilir. Herbir üçgene tahin sürülüp, dövülmüş ceviz serpilir. Uzun kenarın karşısındaki köşeden başlayarak rulo haline getirilir. Rulo bir ucundan başlanarak kıvrılır ve üzerine hafifce bastırılır. Toz şeker ve tarçın karışımına bulanıp fırına verilir.

    zeynep in mamalari.blogspot DAN ALINTIDIR
  6. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    seftalili milföy tarifi
    [​IMG]

    için Malzemeler :

    • 1 paket milföy hamuru
    • 4-5 kabuğu soyulmuş ve minik minik doğranmış şeftali
    • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 küçük kase kuru üzüm
    • Üstü için pudra şekeri
    Şeftalili Milföy

    yemeğinin hazırlanışı:

    Şeftalileri, toz şekeri ve kuru üzümleri teflon tavada 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Soğumasını bekleyin. Bütün milföylerinizin ortasına çapraz şekilde kaşıkla dökün. Milföylerin karşılıklı iki ucunu üstte birleştirip sabitlemek için kürdan kullanın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın. </STRONG>

    e-lezzet.com dan alintidir

  8. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    tavuklu milföy bohacasi



    [​IMG]
    MALZEMELER : 10 KISILIK
    12 MILFOY HAMURU

    HARCI ICIN :
    2 TAVUK GOGSU
    1 KONSERVE HAVUC
    1 KONSERVE BEZELYE
    TUZ, ARZUYA GORE BAHARATLAR

    UZERINE:
    YUMURTA SARISI

    YAPILISI :
    MILFOY HAMURLARINI COZULMESI ICIN TEZGAHA ALIN. TAVUKLARI UZUN DILIMLER SEKLINDE DOGRAYIP TAVADA YAGLA KAVURUN. KONSERVELERI SUZGECE DOKUP YIKAYIN VE SUSUN, DAHA SONRA TAVUKLARIN UZERINE DOKUP KAVURMAYA DEVAM EDIN. TUZ VE ARZUYA GORE BAHARAT EKELYIP ALTINI KAPATIN.


    [​IMG]
    2 MILFOY HAMURUNDAN 5 &#8216;ER TANE SERITLER KESIN, YANI 10 TANE SERITLER OLACAK.BIR KASENIN ICINE MILFOY HAMURUNU ALIP BIRAZ HARCTAN ICINE KOYUN.
    [​IMG]
    UCLARINI BIRLESTIRIP KASENIN ICINDEN CIKARTIP UCLARI BUZUSTURUN.
    [​IMG]
    KESTIGIN SERITLERDEN BITANE ALIP KIVIR VE BOHCANIN UCUNA DOLA. BUTUN MILFOY HAMURLARINA BU ISLEMI UYGULA VE FIRIN TEPSISINE DIZ.
    [​IMG] UZERINE YUMURTA SARISI SURUP ONCEDEN ISITILMIS 200 DERECELIK FIRINDA UZERI NAR GIBI KIZARANA KADAR PISIR.

    AFIYET OLSUN...

    ALINTIDIR​
  10. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  11. EU3

    EU3 Guest

    incikim sen iste yeterkiiiii opuyorumnanaktan

    milföyede bayılırıımmmm :jeyyar:

    şimdi önce malzemeler:

    1 paket milföy
    sosis
    1 adet soğan
    kaşar peyniri

    yapılışı :

    soğanı ince ince doğruoruz ve az yağda 1-2dk kavuruoruz, ve hemen üstüne küçük küçük doğradığımız sosisleri ekleyip 2-3 dk daha kavurup ocaktan alıoruz.

    milföylerin kenarlarını kıvırıoruz (sepet gibi yapıoruz) ve ortada oluşan boşluğa yaptığımız soğan-sosis karışımını koyuoruz..bütün hepsini bu şekilde yapıp, milföylerin kenarlarınada yumurta sarısı sürüoruz ve fırına verioz..

    almamıza yakın milföylerin üstüne kaşar rendesi koyuoruz ve eriyince fırından alıoruz..

    sıcak servis yapınız kaydirigubbakcemile3
  12. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  13. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]
    Malzemeler
    - 5 - 6 adet milföy hamuru
    Muhallebisi İçin
    - 1,5 lt. süt
    - 1 su bardağı un
    - 1 su bardağı toz şeker
    - 1 paket vanilya
    Karamel İçin
    - 2 su bardağı toz şeker
    - 2 yemek kaşığı su
    - 1/2 yemek kaşığı tereyağı
    - 1 kutu (200 ml) çiğ krema
    Yapılışı
    1. Öncelikle süte unu, şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için güzelce çırpın ve kaselere paylaştırın.
    2. Milföy hamurlarını ikiye kesin ve fırın tepsisine dizin. yaklaşık 190 - 200 derecede kabarıp kızarana kadar pişirin. Kızaran milföy hamurlarını ufalayın. (Benim yöntemim: Milföyleri buzdolabı poşetine koyun ve poşeti sıkarak ufalayın. Yağsız ve zahmetsiz&#8230:KK66:
    3. Ayrı bir yerde karameli hazırlayın. 2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin. Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı öneririm).
    4. Soğuyan muhallebillebilerin üzerine önce karamelli sostan, sonra da ufalanmış milföylerden koyup servis edin.
    Not: Bu tatlıyı her yaptığımızda karamelin neredeyse yarısı artıyor. O yüzden karameli yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim. Artan karameli de kek yada kurabiyelerin hamuruna katabilir, veya üzerini süslemekte kullanarak değerlendirebilirsiniz.

    YEMEKCINI.COM DAN ALINTIDIR
  14. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  15. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    MIKRODALGADA MILFÖY TATLISI TARIFI
    Malzemeler ;


    - 4 yaprak milföy hamuru
    - 1 bardak süt
    - 1 çorba kaşığı un
    - 3 çorba kaşığı şeker
    - 1 paket vanilya
    - 1 tatlı kaşığı pudra şekeri


    Mikrodalgada Milföy Tatlısı Tarifi ;


    - Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı mikserde yüksek devirde şekerler eriyene kadar çırptım.Mikrodalgamı 600 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 3.dereceyi ayarlayın.) 3 dakikayı ayarladım.Kremam hazırdı.Soğuması için balkona koydum.


    - Milföylerim yumuşayana kadar bekledim.Milföylerimi açabildiğim kadar açtım minik minik karelere böldüm düz bir tabağın üzerine koyup 600 watta 3 dakika pişirdim, diğer tarafını çevirip gene 600 wattta 3 dakika daha pişirdim.


    - Soğuyan milföylerimin içine soğuttuğum kremamı ekledim üzerini diğer milföyümü kapattım.Çay süzgeçinin içine pudra şekeri koyup üzerlerine serptim.


    - Afiyet olsun.

    [​IMG]

    birdedikodu.blogcu dan ALINTIDIR
  16. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  17. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    milföy yuvasi
    Milföy yuvası malzemeleri

    • 1 paket milföy hamuru
    • 1 su bardağı antep fıstığı
    • 100 gram tereyağı
    Şerbeti için (soğuk şerbet olacak)



    • 5 su bardağı toz şeker
    • 4 su bardağı su
    • 1 dilim limon
    Milföy yuvası tarifi



    Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır. Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler merdane ile biraz inceltilir şekli bozmamaya özen gösterilir. İnceltilen milföylerin üzerine fıstıklar serilip ince ince ve hafif sıkı olacak şekilde dürülür ve parmak kalınlığı kesilir. Her parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 saat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir..

    [​IMG]

    ALINTIDIR
  18. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : incitanemtuana
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    milföy baklava
    MALZEMELER;
    5 tane milföy,
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
    1 tatlı kaşığı tarçın,
    ŞERBETİ İÇİN;
    1,5 su bardağı şeker,
    2 su bardağı su,
    bir kaç damla limon suyu.
    HAZIRLANIŞI:
    Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Milföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın.)Sonra dörde blüyoruz.Bir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruz.Hepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz.
    Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.

    [​IMG]

    ALINTIDIR
Benzer Konular: Pratik lezziz
Forum Başlık Tarih
Yemek Tarifleri iş çıkışı gelen misafire pratik yemek tarifi,yardım edin lütfen... 1 Eylül 2014
Yemek Tarifleri Çalışan Ev Hanımlarına Pratik Menüler 26 Eylül 2013
Yemek Tarifleri Pratik Yemek Programı 12 Eylül 2013
Yemek Tarifleri dogumuma az kaldi, ikram icin fikir istiyorum.pratik buzlukta durabilecek. 11 Eylül 2013
Yemek Tarifleri dogumuma az kaldi, ikram icin fikir istiyorum.pratik buzlukta durabilecek. 11 Eylül 2013