Pratik Bilgiler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve dj_oznur_0106 tarafından 30 Aralık 2007 başlatılmıştır.

    30 Aralık 2007
    Konu Sahibi : dj_oznur_0106
  1. dj_oznur_0106

    dj_oznur_0106 sweet_lady Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.067
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    * Bayat ekmekleri ziyan etmemek için, ufalayıp, hava almayacak şekilde bir naylon poşete koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Köftelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    * Çorbanız çok tuzlu olduysa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler pişince yemeğin tuzunu da emecektir.

    * Et pişirirken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun.

    * Kesik limonun kurumasını önlemek için, küçük bir tabağa su koyup, limonun kesik tarafını suyun üzerine yerleştirin.

    * Patateslerin haşlarken dağılmaması için suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.

    * Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanları soymadan 1 fincan sirkeyi üzerlerine serpip biraz sallayın.

    * Maydanozlarınızı uzun süre buzdolabında aynı tazelikte koruyabilmek için, bir kavanoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın.

    * Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin.

    * Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın. Fazla haşlanan yumurtanın sarısı siyahlaşır ve dilimlerken dağılır.

    * Yumurtalı bulaşıklar ılık suyla yıkanmalıdır. Çünkü yumurta kokusu ılık suda daha çabuk yok olur.