pratik bilgiler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU3 tarafından 1 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    1-et pişirirken kaynar su kullanılırsa besleyici özelliği suya karışmaz.
    2-pasta keseceğiniz zaman bıçağı kaynar suda bekletirseniz kolay kesmenizi sağlayacaktır.
    3-mantarınız 24 saatte buzdolabında sararır yada kararırsa,kimyasal madde ile yıkandığını gösterir.
    4-keklerinizin kabarması için harcın içine bir yemek kaş.kaynar su ilave edin.
    5-etin suyunu çıkarırken çok azda sirke ekleyin.et suyu kalsiyum bakımından daha zengin olur.
    6-yumurtayı porselen kasede çırparsanız kararmaz.
    7-domatesin kolay soyulması için 1-2 dk kaynar suda bekletin.
    8-patetesleri haşlarken suyuna bir yemek kaş. sirke yada limon suyu koyarsanız,patatesler daha sarı çıkacaktır.
    9-pasta yaparken kullanacağınız una kabartma tozu koyduktan sonra elerseniz daha başarılı sonuç alırsınız.karbonattada geçerlidir.
    10-soğanı suyun altında tutar yada sirkeli suda bekletirseniz gözünüz yanmaz.
    11-kebaplık etlerinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız.süt,zeytinyağı,soğan suyu karışımında ovup 10-12 saat dolapta bekletin.
    12-tabaklara sinmiş balık kokusu için,yıkama suyuna biraz telve ilavesiyle koku yok olacaktır.
    13-yanmış tencere için 1 gece 1 avuç tuzlu su katıp bekletin.
    14-omlet yaparken yumurtaya biraz su koyarsanız daha çok kabaracaktır.
    15-doğranmış ciğeri yıkarsanız hem lezzeti gider hemde pişince sert olur.
    16-balık yıkadıktan sonra ellerdeki koku için toz hardal yada oksijenle ovalayın.
    17-kek kalıba yapışmaması için.hamuru dökmeden önce kalıbı sıcak suya batırın.
    18-krem şanti yada hazır krema hazırlarken,tarçın,haşhaş tohumu ve toz zencefil katarak çırpın.inanılmaz lezzet elde edeceksiniz.
    19-ızgara etlerinizin daha lezzetli olması için terbiyesine bal,şeker yada marmelat ekleyin.
    20-sebze ayıkladıktan sonra ellerdeki leke için nişasta,su ve limon karışımıyla çıkarabilirsiniz.
     
  2. 2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. keykey

    keykey Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2009
    Mesajlar:
    641
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    108
    benim hic duymadigim bilgiler var
    sizin sayenizde ogremis olduk
    elinize saglik
     
  4. 2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  5. EU3

    EU3 Guest

    sağolun.dahada yazacağım ıNŞALLAH.yaarın yazarım ALLAH izin verirse.
     
  6. 2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : EU3
  7. EU3

    EU3 Guest

    1-kurutulmuş sebzeleri kağıt torbalarda saklarsak,lezzetini ve rengini kaybetmeyecektir.
    2-kahvenin telvesini lavaboya döküp üzerine kaynar su dökerseniz,lavabodaki koku gidecektir.
    3-balık kızartırken mutfağın kokmaması için,bir bardak suya iki kaşık sirke ilave edip kaynatın.
    4-süte batırlımış sosisler pişerken patlamaz.
    5-kekin kalıptan kolay çıkması için,15 dk ıslak bir bezin üzerinde bekletin.
    6-balık yağını tekrar kullanmak isterseniz,yağa limon sıkın kokunun sinmesini engeller.
    7-cevizi kolay kırmak için 1 gece önceden şekerli suda bekletin.
    8-kalamarın daha lezzetli olması için,kızartmedan önce şekerle ovup süte batırın.
    9-buzdolabının daha iyi soğutması için,içine 1 torba tuz koyun.tuz nemi alacaktır.
    10-eldeki soğan kokusunu engellemek için,doğramadan önce elinizi sirkeye batırın.
    11-bir saat soğuk suda bekleyen portakaldan daha çok su çıkacaktır.
    12-bir saat kase içinde buzdolabında beklettiğiniz süt,dolaptaki kötü kokuyu alacaktır.(sütü kullanmayın)
    13-undan önce süte batırılmış alabalık,pişerken dağılmayacaktır.
    14-mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanırsanız,daha uzun süre dayanacaktır.
    15-kızartacağınız piliçler kıtır olmasnı iaterseniz,kızartmadan önce yağa bulayıp un serpin ve öyle kızartın.
    16-elle parçalanan marul,kıvırcık ve göbek vitaminini yitirmez.
    17-sebze haşlarken tencerenin kapağını aralık bırakırsanız,renklerini kaybetmez.
    18-bir kaç dk kaynar suda bekleyen şeftali daha kolay soyulur.
    19-sos yada çorbanız çok tuzluysa süt yada çiğ krema derdinizi çözebilir.
    20-şeker oranı yüksek ve doğal nişasta bulunan havuç;hem yemeğe lezzet katar,hemde suyunu koyulaştırır.
     
  8. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU3
  9. patruska24

    patruska24 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Mart 2009
    Mesajlar:
    204
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok teŞekkÜrler Çok gÜzel bılgıler var....
     
  10. 4 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU3
  11. xuxzgxuxnkxixz

    xuxzgxuxnkxixz bitanecik kızımmm Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    635
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık verdiğin bilgiler çok işe yarar..
     
  12. 4 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU3
  13. sifaa

    sifaa Mucize Prenseslerim Pro Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    11.331
    Beğenildi:
    100
    Ödül Puanları:
    203
    çok teşekkürler hepsi birbirinden faydalı bilgiler paylaşımın için teşekkürler kaydirigubbakcemile5
     
  14. 4 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU3
  15. esesliorcun

    esesliorcun Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2009
    Mesajlar:
    78
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok güzel saolun,birde ev temizliğiyle ilgili püf noktaları yazsanız ne güzel olur
     
  16. 4 Nisan 2013
    Konu Sahibi : EU3
  17. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok mersi işime yarayacak bilgiler var