Pratik bir Tatlı daha: Sütlü İrmik Tatlısı (Resimleriyle)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve ozlemim tarafından 3 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  1. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    Sütlü İrmik Tatlısı



    4 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
    tarçın

    irmik, süt, su ve şekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. kaynamaya başlayıca 1 kaşık hindistan cevizi ekleyin, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın.
    Küçük tepsimizi suyla ıslatıp tatlıyı dökün. Üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpin. Ilınınca buzdolabına koyun. iyice soğuyunca servis yapın. afiyet olsun :KK66:
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  3. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  5. Akasha

    Akasha BiR İmTiHaNdIr AşK... Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    895
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    CANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.. yalnız tepsiden ters çevirip dökmüşsün gibi görünüyor.. daha sonra da üzerine tarçın ve hindistan cevizi.. yoksa direkt tepsiye döküp üzerine onları mı serptin..
     
  6. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  7. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    güzel görünüyo ellerine sağlık..
     
  8. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  9. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    hemen yapmaya gidiyom...
     
  10. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  11. sinem_44

    sinem_44 Polyanna Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.631
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
     
  12. 11 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  13. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Bu kadar kalın nasıl oldukı onu anlamadım ben
    ama Çok gÜzel gÖrÜnÜyo
     
  14. 25 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  15. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    canım zaten bir litre süt ile yapıyorsun.. büyük bir borcama yetiyor buda.. ben büyük tepsi yerine orta boy şekilli bir borcama döktüm.. tadı da muhteşem oldu :-) kesinlikle tavsiye ederim.. yorumun için teşekkürler canım

    teşekkürler tatlım.. seninde güzel yüreğine sağlık..

    teşekkürler canım.. yorumlarını bekliyorum.. şimdiden afiyet olsun :-)


    canım tepsiyi ıslattım.. soğuyunca büyükçe bir servis tabağına ters çevirdim.. sonrada üzerine tarçın ve hindistan cevizi serptim.. ama ters çevirmeden direk tepsinin içinde de yapabilirsin.. farketmiyor tatlım.. rahat çıktığı için ve güzel göründüğü için ters çevirdim ben.. yorumun için teşekkürler canım