Pratik ipak yemekler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve meldam tarafından 14 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : meldam
  1. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    kızlar çoğumuzun bildiği şöle pratik tarifler yemekler varsa burada paylaşalım
    ben başım sıkıştımı sıkça yaptığım bir yemekle başlayım sizinde varsa burada yazalım bize yardımcı olsun
    BEN 1 ADET GÖĞÜS ETİNİ ALIRIM KUŞBAŞI DOĞRARIM AZBİRAZ HAŞLARIM KOKUSU GİDER YAĞ, PULBİBER,BAHARATINI ATAR FIRINA SÜRERİM YADA OCAKTA BİR GÜZEL KAVURURUM DIŞARIDAKİ DÖNER ETİ İLE AYNI LEZETTE OLUR
    BİRDE EVDEKİ BİBERLERİ LİMONTUZU , TUZ İLE HAŞLARIM İYİCE HAŞLANIR SONRA SÜZERİM ÜZERİNE BİR TARAFTA SİRKE SARIMSAK SU İLE LİMONTUZUNU ERİTİR HAŞLADIĞIM BİBERLERİN ÜZERİNE DÖKERİM KURU NANEYİDE EKLEDİKTEN SONRA PRATİK TURŞUM HAZIR
     
  2. 14 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : meldam
  3. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    Kizlar birde buz kaliplarinda pratik limonata yapmayi bilen varsa yazar mi
     
  4. 16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meldam
  5. MBLUE

    MBLUE Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    3.719
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben zeytınyağlı fasulye yağparken çöplerının ayıklayıp butun butun ocağa koyarım soğanı butun domatesi bütün koyar 2 şkr atıp tuzunu,yağını ilave edip kapanı kapatrım fasulyem hazır:):)
     
  6. 25 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meldam
  7. shems

    shems Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2008
    Mesajlar:
    215
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    haşlanmış 3-4 patatesi ve birkaç marul yaprağını doğrayıp
    üstüne1 kaşık mayonez karıştırdığım sarmısaklı yoğurdu döktüm
    bir kaç kaşık mısırla şahane ve çok hızlı bir salata oldu
     
  8. 25 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meldam
  9. shems

    shems Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2008
    Mesajlar:
    215
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    kızartmamak için haşlanmış patatesleri kalın kalın dilimliyorum
    iki yüzlerinede tuz ve karabiber serperek biraz tereyağı koyduğum teflon tavada kabuk tutacak
    kadar kızartıyorum
    çok lezzetli bir garnitür oluyor
     
  10. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meldam
  11. Malteser

    Malteser Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    204
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    evet iyi fikir,tsk.
     
  12. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meldam
  13. oglananasi

    oglananasi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Mart 2009
    Mesajlar:
    623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    kabağı rendeleyip az zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavurup üzerine sarmısaklı yoğurt döküyorum hafif ve çoooook lezzetli
     
  14. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meldam
  15. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    havuç ve k.lahanasını yedim kabağı ilkez duydum cokacimcoook
     
  16. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meldam
  17. oglananasi

    oglananasi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Mart 2009
    Mesajlar:
    623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    mutlaka denemelisin bayılırsın ben havucuda ayrı soteleyip kabakla karıştırıyorum yeşil turuncu harika görünüyor

    www.mutfakcadisi.blogsayfasi.com burdan diğer tariflerime de bakabilrsiniz
     
    Son düzenleme: 27 Ağustos 2010
  18. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : meldam
  19. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    bir de öyle denenerim
    tariflerin muhteşemmmm cokacimcoookcokacimcoook