Pratik salatalık turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve naneliseker tarafından 3 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : naneliseker
  1. naneliseker

    naneliseker bu bekleyiş beni yoruyor Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.150
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin. Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun dayanma süresi de o kadar artar. Mutlaka turşuluk tuz olarak iri kaya tuzunu kullanın. Çünkü rafine tuz turşunun kısa zamanda yumuşamasına neden olur.

    Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.

    Malzemeler:

    1 kilo kornişon salatalık
    su
    4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
    1 çorba kaşığı toz şeker
    10 diş sarımsak
    2 çay bardağı sirke
    10-12 al maydanoz

    Salatalıkları kavanoza doldurun.
    tuzunu uzerine ilave edin
    Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin.
    Sirkeyi içine boşaltın.
    Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
    Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
    Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
    NOT : ***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.
     
  2. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : naneliseker
  3. cicekcik

    cicekcik 02.08.10 Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2009
    Mesajlar:
    6.802
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    146
    ooh ooh ellerine sağlık canım benimm
     
  4. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : naneliseker
  5. naneliseker

    naneliseker bu bekleyiş beni yoruyor Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.150
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    afiyet olsun tatlışım opuyorumnanaktan
     
  6. 7 Ekim 2009
    Konu Sahibi : naneliseker
  7. bengu38

    bengu38 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bugun yaptım bakalım güzel olacakmıopuyorumnanaktanteşekkürler paylaşımın için
     
  8. 11 Ekim 2009
    Konu Sahibi : naneliseker
  9. sevdauresin

    sevdauresin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    11
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ne yaptıusam eridi bakalım şimdi yapıcam nasıl olucak sonra sizinle paylaşıcam verdiğin bilgiler için teşekkürler