Prioşki (Rus böreği)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 14 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    14 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Hamuru yapmak için, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyinip. 8 çorba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıçakla küçük parçalar halinde kesinin. Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek içi görünümü alıncaya kadar yedirinin. 1 çorba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yedirin. Kremayı katarak yedirin. Ellerinizle hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunup, Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buz dolabında yarım saat dinlendirin. Harcını yapmak için, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırın. Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurup. Tencereyi ateşten alın ve maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakın. Fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtın. 1 tatlı kaşığı yağla büyük bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara koyun. Hamuru buzdolabından çıkarıp, hafifçe unlanmış bir tezgahta çok ince açın. 7,5 cm'lik bisküvi keseceği ile hamuru daireler biçiminde kesip Her hamur yuvarlağının ortasına, harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız. Hamurları yarım daire biçiminde katlayıp, kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırın. Börekleri tepsiye yerleştirip, üstlerine kalan yumurtayı sürün. Börekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp, börekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis yapın.(afiyet olsun)