Prof.Dr Erkan Topuz Mutfakta Kullanılan araç gereçler hakkında uyarıyor

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve ozgish tarafından 13 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    13 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozgish
  1. ozgish

    ozgish KK Delisi Pro Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    573
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Erkan Topuzu, mutfakta plastik, alüminyum, kalaysız bakır ve teflon malzemenin kansörojen olduğunu asla ve asla kullanılmaması gerektiğimi söylüyor, Cam porselen , toprak kapları öneriyor duymayanlar olabilir hala..
     
  2. 11 Şubat 2010
    Konu Sahibi : ozgish
  3. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    cam ve porselen ilk tercihimdir ama tektük olsada plastik ve teflonda kullanıyorum:sinifsinif:
    teşekkürler paylaştığınız için..
     
  4. 25 Haziran 2013
    Konu Sahibi : ozgish
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Evet kesinlikle camdan vazgeçmemek lazım
     
  6. 2 Temmuz 2013
    Konu Sahibi : ozgish
  7. ultraanne

    ultraanne hakikaten ultraanne oluyorum ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2012
    Mesajlar:
    1.485
    Beğenildi:
    376
    Ödül Puanları:
    108
    cam sağlıktır ne de olsa
     
  8. 19 Temmuz 2013
    Konu Sahibi : ozgish
  9. thetis_78

    thetis_78 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2012
    Mesajlar:
    26
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    İnce paslanmaz çelikten yapılan tencereler yemeğin (çorba gibi yemekler hariç) kolayca yanmasına neden olur. Bu tencerelerin bileşiminde genellikle %8 nikel, %18 krom bulunur. Bazı kaynaklara göre bu madenler yemeğe sızabilir. Gene aynı kaynaklara göre, paslanmaz çelik tencereler alüminyum tencerelerden daha zararlıdır. Bu tencereler, sağlığa zararlı olmamaları için, tel veya benzeri maddelerle ovulmamalıdır.