profetirollü pasta (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve didobutikpasta tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : didobutikpasta
  1. didobutikpasta

    didobutikpasta Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    18
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    pastacılık kursunda öğrendiğim özel reçete bir tarif, eşsiz bir lezzet. Pandispanyası, profetirolleri, kreması hepsi süper :)

    Öncelikle eğer vaktiniz varsa pandispanyanızı bir gün öncesinden yapıp streçe sarıp buzdolabınızda bekletmenizi tavsiye ederim hem böylece pandispanya kendini toparlar ve daha lezzetli olur.

    *Pandispanya 22 cm'lik kalıp için uygundur. Daha büyük bir kalıp kullanırsanız malzemeleri arttırmanız gerekmektedir..

    Pandispanya Malzemeleri..
    6 yumurta
    1 bardak şeker
    1 bardak un
    Yarım çay bardağı meyve suyu
    Yarım su bardağı kakao
    Yarım paket kabartma tozu
    yarım paket vanilya
    Pandispanyayı Islatmak İçin Şerbet:
    Malzemeler:
    1 su bardağı su
    1 su bardağo Şeker
    Su ve şekeri orta ateşte 5 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
    Pandispanya soğurken bu arada kremasını hazırlayın...
    KREMA MALZEMELERİ
    2 paket krema (küçük kutu)
    2 paket Sütlü çikolata (80 gr'lık)
    İç Malzeme:
    Antep Fıstığı ve Profiterol (tarifi aşağıda)
    Profiterol malzemeleri
    Hamur İçin

    1 su bardağı su

    50 gr margarin

    1 su bardağı un

    3 adet büyük boy yumurta

    1 çay kaşığı toz şeker

    1 tutam tuz

    Kreması için

    3 adet yumurta

    3 çorba kaşığı un

    6 çorba kaşığı toz şeker

    1 su bardağı süt

    1 paket şekerli vanilin

    Sosu için

    1 paket hazır çikolatalı sos

    2,5 su bardağı süt

    pandispanyanın yapılışı:
    Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Şekeri ikiye bölün. Şekerin yarısı ile yumurtanın aklarını, diğer yarısı ile de sarılarını çarpın.

    Yumurtanın akları beyaz beze kıvamına gelene kadar, sarılarınıda rengi açılıp mayonez kıvamına
    gelene kadar çırpın.

    Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip, tahta kaşıkla karıştırın.

    Çırptığınız yumurtaların sarılarına ve şekerine, mayonez kıvamına ulaşınca meyve suyunu ekleyin ve alttan üste doğru spatula ile karıştırmaya başlayın.
    Bu karışıma azar azar karıştırdığımız kuru malzemeden ekleyip, tekrar alttan üste doğru tahta kaşıkla karıştırın.
    Kuru karışımın sıvı karışıma iyice yedirmemiz gerekmektedir. En son kalan akları ilave edip karışımı alttan üste spatula ile karştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin.
    Kalıbınızın içine tabanına yağlı kağıt yerleştirip, karışımı kalıba yayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk pişirin.
    Pandispanya piştikten sonra tezgaha çıkarın. Fırın teli üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın.
    KREMANIN YAPILIŞI
    Kremayı küçük bir tencerede kaynatın.
    Çikolayaları küçük parçalara bölün, kaynayan kremanın içerisine çikolataları ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Çikolatalar eridikçe kremanın rengi koyulaşacaktır.Öncelikle oda ısısında 1 saat kıvamını alması için bekletin. Daha sonra ise Soğuması için buzdolabına kaldırın.
    Profiterol yapılışı:
    Tencere suyu kaynatıp içine margarin, tuz ve toz şekeri ekleyin.
    Unu ekleyip karıştırın. Hamurunuz koyu bir kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırmaya deva edin.
    Daha sonra cam bir kabın içine alın.
    Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
    Fırınınızı 2000 dereceye getirin.
    Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın. 5 dakika dinlendirin.
    Fırın tepsinizi yağlı kağıt serin. 1 tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekilde tepsiye koyun.
    Tepsiyi önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun.
    20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra fırını 150 dereceye getirin ve 25 dakika daha pişirin. Piştikten sonra fırını kapatın.. Fırının kapağını açmadan içinde 10 dakika daha fırın sıcağında bekletin.
    Krema için; süt dışında ki tüm malzemeyi tencereye alıp, karıştırın. sütü azar azar ekleyip karışmaya devam edin. Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı krema sıkma torbasına koyun.
    Fırından hamurları çıkartın. Bıçak yardımıyla kopmayacak şekilde ortadan biraz kesin.
    İçlerine krema sıkma torbasındaki kremayı hamuların içine sıkın.
    Çikolata sosunu sütle hazırlayın. Soğutun ve profiterollerin üzerine dökün.
    Pastanın birleştirilmesi
    Soğuyan pandispanyayı 3'e bölelim. Ara katları fırça yardımı ile şerbetle ıslatalım, daha sonra birinci kata öncelikle hazırladığımız çikolatalı kremayı sürüp içine çikolata sosuna batırılmış profiterolleri dizin ve antep fısığı serpiştirin. Aynı işlemi ikinci kat içindeyapın. En üst kısmada kremayı sürüp soğuması için birz buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarttıktan sonra en üzerine yine profiterolleri dizip, üzerini antep fıstıklarıyla süsleyin...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 29 Ocak 2009