Profiterol Resimli

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve EU1 tarafından 20 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    HAMURUN HAZIRLANIŞI:
    küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. kaynayınca içine margarini koyup eritin.
    margarin eriyince içine tuz ve şekeri, ardından unu ilave edin ve hızlıca çırpın.
    3-4 dakika böyle kaıştırın ve ateşten alıp 15 dakika ılınması için bekleyin.
    ılınan hamura yumurtaları tek tek yedirin(mutlaka birer birer yedirilmeli. bu önemli çünkü) el mikseri bu iş için çok uygun bıçaklı olanı.
    ve hazırladığınız hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
    tepsinizi hafifçe yağlayın(ben yağlı kağıt kullanıyorum çok pratik)
    elde ettiğiniz hamurdan bir çay kaşığı alın ve ikinci çay kaşığı yardımıyla aralarında 2 cm kabarma payı bırakarak tepsiye dizin.(yada daha pratik olsun isterseniz hamuru sıkma torbasına doldurup bir çay kaşığı ölçüsü ile tepsiye sıkın)
    önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun. yaklaşık yarım saat
    ( yaklaşık diyorum çünkü herkesin fırını farklı zamanda pişirir. mesela benimki 25 dakikada pişiriyor. siz bunu hamurların üzeri pembeleşmeye başlayınca fırını kapatın ve soğusun fırının içinde)
    üzerleri pembeleşene kadar piştikten sonra fırını kapatın. ve soğuması için 20 25 dakika fırında bekletin.
    (önemli not: fırının kapağı hamurları içine koyduğunuz andan itibaren soğutma işlemide dahil asla açılmamalıdır. aksi halde hamurlarınız söner.)
    hazırladığınız proff hamurundan iki tepsi çıkıyor. aynı işlemi ikinci tepsi içinde uygulayın.
    iÇ KREMANIN HAZIRLANIŞI
    vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. sürekli karıştırarak yada mikser yardımıyla çırparak soğutun.
    hamurlarınız soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun sivri ucunu takın ve hamur topunun yanından tüpün ucunu batırın. kremayı içine sıkın.
    içini doldurduğunuz hamurları servis tabağına yerleştirin ve soslama işlemine geçin...
    2 paket dr. oetker çikolata sosunu 1 litre süt ile pişirin. ve sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin (ben ve eşim bol çikolatalı sevdiğimiz için iki paket döküyorum ama siz isterseniz 1 paketlede yapabilirsiniz. ayrıca sos pişip ateşten almadan önce içine 2 yemek kaşığı nutella atarsanız sos daha bi kıvamlı ve lezzetli oluyor.)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 13 Ocak 2009
  2. 22 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. EU1

    EU1 Guest

    profiterol tarifimin resmi çıkmıyo o yüzden tekrar ekledim. bu arada yorum yapan yokmu ya profiteroluma sadece 1 kişimiiiiiiii teşekkürler adasu eline sağlıkŞenizŞenizŞeniz


    [​IMG]
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 18 Ocak 2009
  4. 22 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. EZO

    EZO Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    33
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    *********************************************
     
    Son düzenleme: 21 Kasım 2008
  6. 22 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. sinyora

    sinyora Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    yaa ben bayılırım profiterole,bu tarifi denemem lazım,hiç kendim yapmadım hep hazır yiyordum valla
    umarım tutururum
     
  8. 22 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. EU1

    EU1 Guest

    dene canım emin ol tutuyo. bende baştan tutturamam hamurlarım söner diye düşünmüştüm ama işin sırrı fırının kapağını asla açmamakta. yerimsenibenyerimseniben yorumlarını bekliyorum öpüldünnn...Şenizaklına takılan bişi olursa burdan sor yardımcı olurum canımmm
     
  10. 22 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. mavi_ay

    mavi_ay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    774
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Canım ellerine sağlık gerçekden çok güzel görünüyorcokacimcoook
    bende hep hazır alıp yapardım evde yapması zordur diye düşünüyordum ama kolaymış ya
    malzelerde göz korkutmuyor yani..
    Tarifin için teşekkürler
     
  12. 25 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    çok zahmetliiiiii canım bana göre ama blogta çok güzel şeyler var yoğutlu patetesi denicem yeni tariflerde bekliyorum
     
  14. 26 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. EU1

    EU1 Guest

    kızlar selamlarrr bloğumuz taşındı yeni adresimizi veriyorum hemencikkkk



    ziyaret edersiniz artıkın öpüldünüz sevgiler arzu ve semadan....
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 18 Ocak 2009
  16. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  17. 16eslem

    16eslem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    476
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende bayılırım ama denemeye pek cesaret edemedim emeğine sağlık çok güzel görünüyor
     
  18. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  19. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.