Profiterol-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve bilge85 tarafından 15 Mart 2009 başlatılmıştır.

    15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  1. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    tarifi okuyan mutlaka denesin..inanın düşünüldüğü kadar zor değil,hele de bi kaç kez yapmadan sonra insanın eli alışıyor,walla hızlı hızlı hemen bitiyor zaten...bi de bu tarifi kime verdiysem tutturdu,hatta tarifi verdiğim kişlerden de tarif istenmiş...tadı çok güzel,pastaneninkiler gibi...en sevdiğim tatlılardan biri...BU ARADA ÇOK UZUN YAZDIM,bütün püf noktalarını yazdım,bu kadar detaylı bulamazsınız,üşenmeden okuyun:)özellikle yapıp yapıp tutturamayanlar varsa,mutlaka bu tarifimi denesin,bu sefer tuttuğunu görceksiniz......

    size püf noktalarını verim:
    fırını önceden mutlaka 170 derecede ısıtın,soğuk fırına sakın atmayın,bi de özellikle ilk 20 dk. hiç açmayın...hatta hiç açmadan dışardan gözlemlerseniz daha iyi olur:)çünkü hamurun içi hemen pişmiyor,dışı pişti diye hemen fırından çıkarmayın,fırının ayarını düşürün ve profiterol hamurları içinde kalsın...

    HAMURU İÇİN:
    1 su b.su
    1 su b.un
    50 gr.margarin
    1 tatlı k.tozşeker
    1 çay k.tuz
    3 veya 4 adet yumurta
    KREMASI İÇİN:
    2,5 su b.süt
    yarım su b.toz şeker
    yarım su brd. un
    1 çorba kaşığı margarin
    1 limonun rendesi
    ÜZERİ İÇİN:
    1 paket hazır çikolata sosu

    tencereye kaynamış suyu koyun,bir tatlı kaşığı tozşekeri ve bir fiske tuzu ilave ettikten sonra içine margarini atın ve erimesini bekleyin.
    unu da yavaş yavaş katarken bir yandan da hızlı hızlı karıştırın.bu şekilde 3-4 dk. hamuru ocakta pişirin..ve ılınmaya bırakın..
    hamuru kontrol edin,eğer eliniz dayanıyorsa tamamdır,yumurtaları teker teker kırın,yumurtalar eğer büyükse 3 tane yeter,küçükse 4 kırın..mikserin çırpma telleriyle değil de diğer hamur çırpıcısıyla iyice hamura yedirin..bahsettiğim çırpıcınız yoksa kaşıkla da olur(ben bazen üşenip kaşıkla yediriyorum)..
    fırın tepsisini margarinle yağlayın..ve hamuru sıkma poşetiyle tepsiye fındık büyüklüğünde sıkın..ben iki tatlı kaşık yardımıyla yapıyorum,hamurdan kaşığa küçük bi parça alıp,diğer kaşıkla yuvarlayıp tepsiye koyuyorum,şekle çok önem vermeyin,çünkü iki üç misli kabarıp,kendi şeklini alıyor zaten..
    170 derecelik ısıtılmış fırına verin..diğer yandan da kremasını hazırlayın,bütün malzemeyi karıştırıp ocağın üstüne alın,kaynayınca kıvamını alınca altını kapatın ve soğumaya bırakın,soğuduğu zaman hamurların içine koymak daha kolay oluyor.
    soğuyan profiterol hamurlarını ortadan yarın,(karnıyarık şeklinde,tümüyle değil) ve soğuyan kremayı içine doldurun..çikolata sosunu da paketteki tarife göre yapın, ve ılık şekilde profiterollerin üstüne dökün...
    AFİYET OLSUN...
     
    Son düzenleme: 21 Mart 2009
  2. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  3. EKXIXNOKS

    EKXIXNOKS »-(¯`v´¯)-»»-(¯`v´¯)-» Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2007
    Mesajlar:
    586
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık canımŞeniz
    peki ortalama kaç kişi için bu CADIARZU
     
  4. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  5. mnla

    mnla Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.298
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    ah ah olsa da yesek! tatli krizinin en etkili cozumudur prof! gayet guzel bir tarif ama keske bir de resim olsaymis...

    ellerinize saglik. sevgiler...
     
  6. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  7. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    benim proflarım neden sönüyor kızlar..fırından pişer pişmez çıkarttım söndü...bir keresinde de beklettim hemen almadım gene söndü.nedir bunun püfü....
     
  8. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  9. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    kızlar resimleri bekleyin,indiriyorum şu anda..bi de tatlı kaşığıyla koyarsanız 30-40 tane ,çay kaşığıyla koyarsanız,nerdeyse iki katı kadar çıkıyor,baya bereketli yani...
     
  10. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  11. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    pişer pişmez fırından çıkarma,dereceyi kapat,yani fırının ısısını kapat,profiteroller,şöyle bi 15-20 dk. kadar içinde kalsın,sonra çıkar bakalım sönüyo mu:))
     
  12. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  13. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    kızlar daha ayrıntılı görmek için üzerlerine tıklayın...
     
    Son düzenleme: 15 Mart 2009
  14. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  15. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    işte resimler....
     
    Son düzenleme: 15 Mart 2009
  16. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  17. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
  18. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  19. lostsun

    lostsun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkürler denerim mutlaka çokta severim profiterol ama yapmaya cesaret edemedim olmaz diye.bu tarifi kaydettim....