Profiterol.....(resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve bartuarda tarafından 6 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    6 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  1. bartuarda

    bartuarda Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    747
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    2 su bardağı su ,1 çay kaşığı kadar tuz ve şekeri,yarım paket margarini tencereye koyuyoruz. Yağ eriyinceye kadar kaynatıyoruz,yağ eridikten sonra 2 su bardağı elenmiş un döküyoruz. servis kaşıkları veya çırpma teli ile hızlı bir şekilde karıştırıyoruz(hamur olana kadar) sürekli eziyoruz. soğumaya bırakıyoruz.
    soğuduktan sonra 4 yumurtayı tek tek kırıp elimizle yoğuruyoruz.( biraz cıvık hafif ele yapışan bir hamur olucak.) avuç içini ıslatıp,yuvarlak toplar yapıyoruz tepsiye diziyoruz.(bunu iki kaşık yardımıylada yapabiliriz.)kızgın önceden ısıtılmış fırında fırının kapağını hiç açmadan pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. soğuyana kadar fırında kalsın aksi takdirde toplar sönüyor. (ben genelde yaptığım zaman akşamdan hamuru yapıp ertesi sabah fırından alıyorum )


    MUHALLEBESİ

    3 su bardağı sütü
    1 su bardağı kadar toz şekeri
    4 yemek kaşığı unu
    1 yemek kaşığı nişastayı
    1 paket vanilyayı

    hepsini bir tencerede karıştırıp pişiriyoruz.piştikten sonra mikserle çırpıyoruz. ılıyınca toz krem şantiyi ekleyip mikserle tekrar çırpıyoruz.

    profiterol hamur topları soğuduktan sonra ikiye ayırıyoruz ya da krem şanti uçlarıyla doldurabilceğimiz kadar delik açıp içlerini kremayı koyuyoruz.(topların içinde fazla hamur varsa onları alın).içlerini doldurduğumuz topları borcama diziyoruz.

    PROFİTEROL HAMURU İÇİNGEREKLİ MALZEMELER :

    2 su bardağı elenmiş un
    2 su bardağı su
    1 çay kaşığı kadar tuz ve şeker
    yarım paket margarin
    4 yumurta

    MUHHALEBESİ İÇİN GREKLİ MALZEMELER:

    3 su bardağı süt
    1 su bardağından biraz daha az toz şeker (tatlıyı sevenler için 1 su bardağı da olur)
    4 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    1 paket toz krem şanti

    ÜZERİNDE Kİ ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
    Üzerinde bol soslu sevenler için 2 paket hazır çikolata sosu
    çok yoğun sevmeyenlere 1 paket çikolata sosu

    üzerine paketteki tarifi uygulayıp çikolata sosunu hazırlıyoruz ve profiterollerin üzerine döküyoruz. çikolata sosou soğuduktan sonra dolabta soğutup servis yapın.

    AFİYET OLSUN

    KESİNLİKLE ÇOK AMA ÇOK LEZETTLİ BİR TARİF TATLI SEVEN VE ÖZELLİKLE PROFİTEROL SEVEN HERKES DENESİN DİYORUM.

    [​IMG]


    [​IMG]

    [img=http://i0906.hizliresim.com/2009/6/6/2696.jpg]
    [a href=http://urlal.com/rj][img



    resim yüklemeyi çok beceremiyorum büyük oldu ama düzeltemiyorum.
     
    Son düzenleme: 6 Haziran 2009
  2. 6 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  3. bartuarda

    bartuarda Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    747
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar bu arad yazmayı unuttum hamuruylauğraşmak istemeyenler bazı süper marketlerde sadece boş hamurları 3-4 ytl ye satılıyo onlarlada denedim güzel oluyor.
     
  4. 6 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  5. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    cnm harika görünüyorlar ama sende benım yaptıgım hatayı yapıyorsn dev fotolar eklıosn onu kucultmeyı ogrenmenı tavsıye ederm cnm cok daha guzel oluyor.emegıne elıne saglık canımcm.
     
  6. 7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  7. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    ayyy bayıldım çok güzel ya...ellerine sağlık arkadaşım...
     
  8. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  9. bartuarda

    bartuarda Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    747
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    cnm çok haklısın ama daha yeni fotoğraf eklemeyi öğrendim sonuç olarakda bu çıktı ortaya küçültmeyide öğrenebilirim inş teşekkür ederim.
     
  10. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  11. bartuarda

    bartuarda Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    747
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    teşşekür ederim cnm tadı da süper oluyor cokacimcoook
     
  12. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  13. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    cnm bende yenı ogrendım bıldıgım kadarını paylaşiim senınle.google dan imageshack.us dıye yaz ve acılan sayfayı sık kullanılanlarına ekle.sonra o sayfada browse seçenegıyle bılgısayarından ıstedıgın bır resmı sec ve alttakı kutucuklardan boyut secımı yap en kucugu en guzelı.daha sonra alttakı onay kutucugunu tıkla o ayarlamayı yapıyor kısa bır sure beklıosn sonra ıkı kutucuk acılıyor kodlar yazılı usttekını kopyala ve kk da ekleyecegın yere gel mj gonderme kısmında sımgeler varya boyle benım 2 sıra daga benzettıgm bır kutucuk var onu sec ve http yı sılıp kendı kopyaladıgın seyı oraya yapıştır.bırden fazla resım ıstıyorsan bunu tekrarla cnm.kolay gelsın guzel paylaşımlar dılegıyle.kaydirigubbakcemile5
     
  14. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  15. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    bu tarifi ben de çok sık yapıyorum...hemen hemen her misafirimde denediğim bir tatlı çeşidi...ve her defasında o kadar güzel ve lezzetli oluyor ki....senin yaptığında süper görünüyor canım....eline sağlık ....
     
  16. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  17. lostsun

    lostsun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    süpersin canım..
    ellerine sağlık..
    opuyorumnanaktan
     
  18. 19 Haziran 2009
    Konu Sahibi : bartuarda
  19. bartuarda

    bartuarda Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    747
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106

    cnm açıklamaların ve yardımın için çok teşekkür ederim.