Profiterol (resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Dilal2a tarafından 23 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    23 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  1. Dilal2a

    Dilal2a Psikolojik Danışman Pro Üye

    Katılım:
    16 Mart 2010
    Mesajlar:
    884
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Pastaneler halt etsin :) mükemmel oldu :)



    Hamuru için
    1,5 su bardağı su
    100 gr margarin
    1 su bardağı un
    yarım çay kaşığı tuz
    yarım çay kaşığı toz şeker
    4 yumurta(yumurtalar küçükse 6 yumurta)

    Kreması için
    3 su bardağı süt
    2 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı un
    2 tatlı kaşığı mısır nişastası
    2 yumurta sarısı
    1 paket vanilya

    Çikolata sosu için
    1,5 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı mısır nişastası
    Yarım paket bitter çikolata(Arzuya göre arttırılır)

    Arkadaşlar tüm işlemleri ocağın küçük tarafında yapıyoruz

    Şimdi....

    Hamur için suyu en yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra margarini ekleyip eiritin. Eridikten sonra toz şekeri tuzu una ekleyip margarinli suya katın. Ocağı kısıp unu yakmamaya dikkat ederek, margarinin çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1-2 dk karıştırın.

    Hamurumuzu soğuk ılık kıvama getirene kadar oda sıcaklığında ılıtın..
    Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın hamur akışkan olacak. yumurtaları büyüklüğüne göre ayarlıyorsunuz. eğer büyük yumurta ise 4 yumurta kafi gelecektir. küçükse 6 yumurtaya kadar ekleyebilirsiniz. yumurta ekleme bitince hamuru dolaba kaldırıp soğutun. 30-45 dk kadar.

    sonra hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) 2 çay kaşığı yardımıyla aralarında 1 cm falan boşluk bırakıp dizin. sonra fırına atın. fırında ilk 20 dk 200 derecede sonraki 20 dk 160 derecede pişirin. fırını kapattıktan sonra 15-20 dk daha fırının içinde tutun. bu işlemler sırasında fırının kapağını asla açmayın. hamurlar söner yoksa.

    Kreması

    vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın karışım fokurdadıktan sonra ocaüı kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. kremamızı soğumaya bırakın.

    Çikolata sosu

    Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri kaynatın ocağı kapamadan çikolatayı ekleyip eritin biraz daha fokurdayınca kapatın

    Servise hazırlarken

    Hamurlarımızı biçak yardımıyla yarıya kadar kesip çay kaşığı ile kremayı doldurun..üzerine çikolata sosunu gezdirin..

    Mmmmm Afiyet olsunnn :KK70:
     
  2. 23 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  3. Dilal2a

    Dilal2a Psikolojik Danışman Pro Üye

    Katılım:
    16 Mart 2010
    Mesajlar:
    884
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bunlarda hamurun çiğ hali pişmiş hali ve servise hazır hali
    Hamurun kıvamını rahatça görebilirsiniz. bu arada ölçüleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz arkadaşlar benim 73 tane hamurum oldu :) bayağı bereketliymiş:)


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. 23 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  5. persembe

    persembe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bu tam bir ustalik isidir yumurtalar kokmamali sizinkide kokmamis anlasilan:)
     
  6. 23 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  7. Dilal2a

    Dilal2a Psikolojik Danışman Pro Üye

    Katılım:
    16 Mart 2010
    Mesajlar:
    884
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    İlk kez denedim ve sonuç mükemmel :) ölçüler tam oldu.. mutlaka deneyin :)
     
  8. 23 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  9. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148

    harika görünüyor. elinize sağlık.
     
  10. 23 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  11. sindirella87

    sindirella87 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.526
    Beğenildi:
    55
    Ödül Puanları:
    148
    of of süper görünüyor.eline koluna sağlık canım.eğer rejimde olmasam yarın hemen yayıp yerdim.cok sevıyorum bu tatlıyı.yiyemesemde resimlerine bakmak yetti.:gitme:
     
  12. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  13. Mermaid26

    Mermaid26 evrekkaaaa Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.860
    Beğenildi:
    350
    Ödül Puanları:
    188
    yumurta kokusunu engellemek icin limon kabugu rendeliyorum ben =))
     
  14. 16 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  15. mardin4747

    mardin4747 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2010
    Mesajlar:
    1.508
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    61
    herşey süper görünüyor bende en kısa zamanda yapmak istiyorum yalnız öğrenmek istediğim birsey var yaglı kagıda yerlestırırken hamurların buyuklugu ne kadar olmalı hamurlar cok fazla kabarıyormu yardımcı olursanız cumartesı gunu gelecek mısafırlerıme yapmak ıstıorum :)
     
  16. 16 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  17. sodamoda

    sodamoda Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2010
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yumurta kokmuyor zaten..bu tarifin aynısı bende de var...rahat olabilirsiniz..
     
  18. 16 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Dilal2a
  19. sodamoda

    sodamoda Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2010
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0


    çay kaşığı kadar işte...pofuduk oluveriyor zatiii....