Profiterol ve ekler pasta (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Sympathique tarafından 31 Mart 2009 başlatılmıştır.

    31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    fransiz yemek kursumda tarif
    cok guzel oldu orijinal kesinlikle deneyin



    1/4 lt su
    50 gr tereyag
    150 gr un
    4 tane yumurta
    yarim cay bardagi ve 1 kasik seker

    krema icin:
    1 yumurta sarisi
    75 gr seker
    1 yemek kasigi un
    1/4 lt veya 1.5 bardak sut
    1 tane vanilya

    ve cikolata sos

    bi tencereye suyu koy ,icine kucuk parcalanmis yagi koy ,ocagin uzerinde yaglar eriyene kadar suyu iyice isit ,sonra unu bosart ,hizli bi sekilde hamur yap devamli karistirarak ,topaklanmicak sekilde
    bu hamuru bi kaba al biraz sogut,soguyunca icine bir tane cirpilmis yumurta koy yavas yavas karistir ,bunun puf noktasi hizli degil yavas karistirmak hizli karistirilinca sivi oluyo, ve yumurtalari teker teker koy yavas yavas karistirdiktan sonra
    bi bardaga su koy iki tatli kasigi yardimiyla tepsiye hamuru duzgun sekilde diz, her seferinde kasiklari suya batir
    en son o bardaktaki suyu dok, malzemelerdeki yarim bardak suyun icine bir kasik seker koy karistir yine tatli kasigi yardimiyla bu suyu uzerini duzelterekten sur
    isitilmis firinda 25 veya 40 dk alti ustu ,kizarana ve kabarana kadar beklet,pisince firindan cikar sogut
    is krema icin bir tavaya yumurta sarsi seker vanilya ve unu koy iyice karistir, uzerine sutude ekle karistir ve ocaga al , ocakta yavas yavas karistirarak ,koyulasana kadar karistir, ve bu karisimida sogumaya birak
    her ikiside soguyunca hamurlarin ortasini kes ,bi siringa yardimiyla bu kremayi hamurun ortalarina sik ,hepsini yaptiktan sonra,en son cikolata sos icin ben hazir cikolata sos kullandim ama ,siz bitter cikolatayi eritip uzerine dokebilirsiniz, ve istediginiz sekilde susleyip servis yapabilirsiniz
    AFIYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 7 Nisan 2009
  2. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
  4. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    canim super gorunuyor ellerine saglik.profiterol en sevdigim tatlidir.
     
  6. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    canim birde sorum olacakti.benim profiterol hamuru guzel kabariyo ama ici hafif hamur kaliyo.bunun sebebi ne olabilir
     
  8. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    canım çok güzel görünüyo...ellerine sağlık...
     
  10. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  11. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    valla canim bilemicem ,katimi yapiyosun hamuru ,ve bide karistirirken yavas karistircan ,yapilisi ayni benim sekildemi yapiyosun
    benimkini bi gorsen nasil kabardi fosur fosur ici bostu krema cok guzel doldurulcak sekilde
    bidebenim tariften dene bakalim nasil olcak
     
  12. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  13. kardelen18

    kardelen18 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    153
    çok güzel görünüyorlarr ellerine sağlıkk
     
  14. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  15. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    offff ya yapilirmi bu simdi cok duyuyorum prifitewrolu ama ne yapmasi nede yemesi nasip olmadi hic canim cekdi simdi
    becerebilirmiyim acaba denesem???
    ellerine emegine saglik canim harikasina.s.
     
  16. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  17. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    canim bende simdiye kadr hic yapmadiydim ,yemek kursumda yaptik ve orjinal tarif cok guzel oluyo vecokta kolay bence ene zor olan biseyi yok
     
  18. 31 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198

    saol tatlisim insallah en kisa zamanda denicem sanada haber veririm ozaman sekerimkaydirigubbakcemile5