profiterol

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve DeliMavi tarafından 8 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    8 Eylül 2010
    Konu Sahibi : DeliMavi
  1. DeliMavi

    DeliMavi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.283
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini
    koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu
    ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli
    karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika
    hamurun soğumasını bekleyin.
    Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı
    hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada
    önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker
    hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer
    yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice
    yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş
    olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun
    kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
    Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika
    dinlendirin.

    Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan
    ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3
    cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki
    gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.180
    derece fırında 30-40dk pişirin.

    Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın.
    Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye
    koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan
    sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.

    Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da
    varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile
    doldurun ve tepsiye dizin.

    Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine
    çikolata sosunu ılıkken dökün ve süsleyin ve soğuk
    servis yapın,afiyet olsun...
     
  2. 8 Eylül 2010
    Konu Sahibi : DeliMavi
  3. DeliMavi

    DeliMavi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.283
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Arkadaşlar sizlere internetten aldığım ve yaptığımda çok beğenilen profiterol tarifi veriyorum.umarım sizlerde beğenirsiniz
    profiterol için;
    Malzemeler

    1 su bardağı su
    1 su bardağı un
    125 gr margarin
    3 adet yumurta

    Kreması için
    2,5 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    1,5 çay bardağı şeker
    1 adet yumurta
    1 paket vanilya

    Üzeri İçin

    1 paket hazır çikolata sosu(pakette 2,5 su bardağı süt diyor ama ben 3,5 bardağa yakın süt koydum)

    Hazırlanışı

    Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
    Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.

    Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.180 derece fırında 30-40dk pişirin.

    Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.

    Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.

    Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ılıkken dökün ve süsleyin ve soğuk servis yapın,afiyet olsun...