Provans Usulü Tavuk Gögsü

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 1 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Tavuk severlere uygun, güzel bir tarif

    Fırını 110 C'ye ısıtın.

    4 tavuk gögsü (herbiri 175 gr derisi soyulmus)
    25 gr un
    Tuz ve karabiber
    2 yemek kasigi ayçiçek yagi
    50 gr margarin veya tereyagi
    1-2 dis sarmisak (ikiye kesilmis)
    400 gr konserve küp domates
    2 taze sogan (dogranmis)
    2 çay kasigi domates salçasi
    1/2 yesil biber, küp halinde kesilmis
    1/2 çay kasigi kurutulmus kekik
    1 yemek kasigi dogranmis taze
    maydanoz (süslemek için

    Tavuk göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm.
    kalınlığa gelinceye kadar dövün.
    Bir kağıt havlu ile dövülmüş tavuk göğüslerini iyice kurulayın.
    Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin.
    Tavukların iki tarafını una batırın.
    Büyük bir tavada ayçiçekyağı ve margarini ısıtın.
    Yağ kızınca sarımsakları koyup l dak. kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın.
    Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını
    da 3-5 dak. kızartın.
    Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını alıp fırında sıcak tutun. Yağın çoğunu tavadan dökün.
    Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin. Domateslerin suyunu da katın, iyice
    karıştırıp, bir taşım kaynatın.
    Tuz ve biberle tatlandırın.
    Ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin.
    Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pişirin. Maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapin.
    ..................Afiyet Olsun...............
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 3 Ağustos 2009
  2. 1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    malzemelerde bir anlatım yanlışlığı olmuş
    4 tavuk gögsü (herbiri 175 gr derisi soyulmus)
    25 gr un
    Tuz ve karabiber
    2 yemek kasigi ayçiçek yagi
    50 gr margarin veya tereyagi
    1-2 dis sarmisak (ikiye kesilmis)
    400 gr konserve küp domates
    2 taze sogan (dogranmis)
    2 çay kasigi domates salçasi
    1/2 yesil biber, küp halinde kesilmis
    1/2 çay kasigi kurutulmus kekik
    1 yemek kasigi dogranmis taze
    maydanoz (süslemek için)

    böyle olacaktı yani
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 3 Ağustos 2009
  4. 8 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. asmin44

    asmin44 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    448
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    113
    Sevgili Rumeysaa paylamışın için sağol tam istediğim bi tarif... Hemen yapıyorum
     
  6. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkürler canım. afiyet olsun