Pudigli Irmik Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve periwinkle tarafından 27 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : periwinkle
  1. periwinkle

    periwinkle Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    256
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ederim

    ilk önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım
    eğer kullanacağınız puding pişecek pudinglerdense
    bunuda hazırlayıp soğumaya bırakalım

    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı dövülmüş fındık içi
    1 su bardağı sıvı yağ
    4 yumurta
    4/3 su bardağı şeker
    kabartma tozu vanilya

    ŞERBET İÇİN
    1.5 su bardağı şeker
    2.5 su bardağı su
    bir kaç damla limon suyu

    ÜZERİNE
    muzlu puding
    ve yeteri kadar süt

    yumurtaları ve şekeri mikserle güzelce çırpalım sonra sırasıyla sıvı yağ, irmik, fındık içi kabartma tozu ve vanilyayı ekleyi kek hamuru gibi bir hamur elde edelim. tatlımızı tepsiye yada borcama dökelim, 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim fırından çıkınca şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım soğuduktan sonra muzlu pudingi üzerine serelim fındık içiyle süsleyebilirsiniz