Pudingli-Schmandli ve Visneli Pasta (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve SuLtan42 tarafından 8 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    8 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  1. SuLtan42

    SuLtan42 Uykucuuu Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.503
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Güzel ve cok kolay bir pastaaa :)
    Bu arada: almanya disinda olan arkadaslarimiz, "Schmand" yerine "Sour Cream" ,eski kaymak veya tuzsuz labne peyniri kullanabilir...!

    Yagi cikar oda sicakligina gelsin.
    Sonrada ilk önce puddingi yap,
    cünkü puddingin sogumasi zaman aliyor

    Hamur icin:
    -200 gr Un
    -65 gr Seker
    -1 packet vanilya (sekeri)
    -80 gr Tereyag (oda sicakliginda)
    -1 Yumurta
    - yarim kabartma tozu
    Üstündeki kremasi icin:
    -2 packet vanilyali pudding
    - 1 kg süt
    -400 gr seker
    -4 tane Schmand (burda alman dükkanlarin var. Sahne gibi ama daha koyu ve ek$i)

    1 litre sütü , sekeri ve puddingi pisir (zaten pudingin arkasinda yazar nasil yapilacagi),
    sonra onu kenara koy sogusun.
    (pudding soguduktan sonra icine schmandlar gelcek onlari karistirip hamurun üstüne döküceksin, birazda seker katin cünkü sekeri az oluyor yoksa)
    ama bundan önce
    hamurunu hazirla. malzemeleri karistir. zaten cok kolay hemen elinle yoguruyon.
    Daha sonra onu kek kalibinn altina dösiceksin. düz tabana
    iyice yayicaksin ve kenarlarindan azcik yukariya dogru ciksin (cok hafif, kenarlari kivrilcak yani hamurun)
    daha sonra hazirladigimiz kremayi üstüne döküyoruz ve birkactane (10-12 tane falan farketmez) visneyi kremanin icine bastiriyoruz (hafif görünebilir) ve böylece firina veriyoruz.
    Orta katin bi asagisina koydum ben. ve firini 180 dereceye getirdim önceden isittim.
    40 daka filan pisiyor, sonra keki en asagiya ativeriyom. altindaki hamuruda pissin diye. o sirada firini kapatiyorum. sicagiyla kaliyor öyle.
    sonra cikarip mutfak tezgahina yada pencerenin kenarina koyuyorum biraz sogusun diye.
    Cok asiri sicak degilse artik. buzdolabina atiyoruz ve soguk soguk yiyoruz afiyetleeeee..
    (ben birazda dondurucuya koydum. 15 dakka filan. iyice kremasi donsun diye. ve daha cabuk sogusun diye)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 20 Eylül 2008
  2. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  3. SuLtan42

    SuLtan42 Uykucuuu Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.503
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Buda resimleer :eek:
    üstü biraz yanmis ona aldirmayin sırnaşık şey :eek:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    buda o Schmand dedigim sey ve visne kavanozu -tatlicadiarzu-

    [​IMG]

     
    Son düzenleme: 9 Ağustos 2008
  4. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  5. derya_derya

    derya_derya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    32
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    schmand da nedir ki nerden bulunur:)
     
  6. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  7. SuLtan42

    SuLtan42 Uykucuuu Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.503
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaslar yorumlar icin saolun
    ay kendimden gectim burda :eek:
    artik benimde bi yemek tarifim var su kenarda gözüküyo diye bi sevindim :eek:
    kendi kendime gülüyorum yorum geldikce :roflol:
    hahahaha sırnaşık şey sırnaşık şey
    ayrica visne baska bisey
    schmand o resimde gözüktügü gibi kücük mavi kutularda var a.s
    ay türkcesi ne acaba fisfisfis
    azeri bacim yardim edermisin. sen biliyonmu türkcesini acep? veya türkiyede varmi ki ondan fisfisfis?
     
  8. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  9. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Schmand Türkiye'de zannedersem eksi krema yada eksi kaymak gibi birsey oluyor.
    ha ama Türkiye'de varmidir onu bilemiycem.
    Yani eksimis kokmus anlaminda degil ama.
    Bizler burada Schmand li pastalari cok yapariz,cünkü bunun pastalari harika olur.
     
  10. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  11. dhilek

    dhilek shizen & senritsu Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.783
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    krema gibi mi? ....................
     
  12. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  13. SuLtan42

    SuLtan42 Uykucuuu Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.503
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    evet krema gibi böyle koyu ve ekşi
     
  14. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  15. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Kiz Konya'nin Sultaniiii
    Simdi netten Almanca Türkce sözlüklere baktim,hemde kac tanesine,ama Schmand diye birsey yok diyor.
    Demekki Türkiye'de bunun aynisi yok :KK43:((.
     
  16. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  17. SuLtan42

    SuLtan42 Uykucuuu Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.503
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    hmm üzüldüm :çok üzgünüm:
    ama türkiyedekilere kaymak katsin, olmazmiki :1shok:??
     
  18. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SuLtan42
  19. EU1

    EU1 Guest

    simdik bende turkcesini degilde hollandacasini merak ettimm,cok hos bi pastaya benziyor,kizlar slagroom var almancasi biraz degisik yaziliyor onun gibi biseymiki.yada suzme yogurtmuki,