Püf noktaları

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve nehir750nehir tarafından 8 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    8 Eylül 2008
    Konu Sahibi : nehir750nehir
  1. nehir750nehir

    nehir750nehir Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    298
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    EĞER NANEYİ DOĞRAYARAK KULLANACAKSANIZ, ÜZERİNE BİRAZ ŞEKER SERPİN, BÖYLECE NANENİN KOKUSUNU ARTTIRMIŞ OLURSUNUZ..........


    Patates Kızartması: Patatesler kızarırken fazlasıyla yağ içerir. Bunu önlemek için patates dilimlerini kızgın tavaya atmadan önce, süt dolu bir kabın içine koyun. Böylece fazla yağ emmez, hem de daha lezzetli olur.



    Etin Buzunu Çözmek İçin: Etin üzerine tuz dökün. Bu şekilde birkaç dakika sonra buzların çözüldüğünü ve etin yumuşadığını görürsünüz .


    * Kahvenin Tadı bozuluyorsa: Kahveyi bir kutunun içine doldurup, buzdolabında yada buzlukta saklarsanız aromasını korumuş olursunuz. Tabii en iyi yöntem kahveyi tane olarak almak ve evde öğütmektir.



    Mutfaktaki Balık Kokusu: Balığı pişirirken yayılan kokuyu önlemek için kızartma tavasının içine işi bitinceye kadar bir kaç sap maydanoz koymayı deneyin.


    Domateslerin Dayanması İçin: Buzdolabına yerleştirmeden önce saplarını çıkartın ve sap yerleri altta kalacak şekilde birbirine değdirmeden yerleştirin. Bu ufak ayrıntılara dikkat ettiğiniz takdirde domateslerin uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.

    Ayva Reçeli: Reçel yaparken ayvanın renginin kırmızı olması için çekirdeklerden birazını bir tülbente sarıp ayvalarla birlikte kaynatın


    SOĞAN KOKUSU: Soğan doğradıktan sonra elinizdeki kokuyu gidermek için elinizi limonla yıkamanız yeterli
     
  2. 8 Eylül 2008
    Konu Sahibi : nehir750nehir
  3. nehir750nehir

    nehir750nehir Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    298
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    *Tuzluk Tıkanıyorsa:Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz


    Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca:Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir

    Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.


    *Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun
     
  4. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : nehir750nehir
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    En hoşuma giden de balık kokusunu yok etmek oldu. Kızartılan balık kokusu 2 gün evden gitmiyo