Puf poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Elif tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Un hariç bu malzemeler geniş bir tencereye konur ve kısık ateşte karıştırarak ılıtılır. aman dikkat sakın çok ısıtmayın maya kesilirse puf olmaz
    Ocaktan alınca aldığı kadar unu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur ve mayalanmaya bırakılr...
    İçine ne isterseniz onu hazırlayın ve çok büyük olmayan parçalar alın. ortasından bastırarak ,yani hamurunu kenara doğru iterek , daire yapıp içini koyun ve yarım daire şeklinde ÖRTÜN. sakın hamurun kenarlarına bastırmayın yoksa pişince dilber dudağı gibi açılmaz yaklaşık kenardan 1 cm mesafe uzaklıktan iç malzemenin sınırından parmaklarınızla hamuru yapıştırın..
    Yağlanmış tepside 15-20 dakika daha dinlendirip üzerine yumurta ve susamla 180 derecede pişirin.... (üzerine ayrıca 1 yumurta kullanılıyor.yani içine bir tanetam yumurta , üzerine 1 taneyumurtanın tümü ya da sadece sarısı sürülüyor)