Pum Pum Çorbası/Bartın

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilebilir. Süt ilave edilecekse un bir kaşık artırılır



    10 yemek kaşığı mısır unu,
    150 gr. margarin veya 1 fincan zeytinyağı,
    50 gr. kıyma,
    pastırma veya sucuk,
    2 dilim ekmek,
    6 su bardağı su,
    1 yemek kaşığı salça,
    1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
    1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber.

    Bir tencereye mısır unu ve su konularak karıştırılır. Ateşe konulup bir süre kaynatılmaya devam edilir. Ayrı bir tavada da kıyma ile küp şeklinde doğranmış 1 dilim ekmek yağda kavrulur ve kaynamakta olan çorbanın içine katılır Tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Üzerine, küp küp doğranıp yağda kızartılan ekmek ile salçayla yapılan sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek sıcak servis yapılır.