Pürelei Dalyan Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve EFSUNN tarafından 1 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  1. EFSUNN

    EFSUNN alamut Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    526
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    süper bir lezzet mutlaka deneyin derim hardal yerine domates sosu da deneyebilirsiniz.

    Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım.Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım
    malzemeleri hazırlayalım

    750 gr Orta Yağlı Kıyma
    3 Adet Yumurta
    2 Çay Kaşığı Karabiber
    2 Çay Kaşığı Köfte Baharı
    1/2 Çay Bardağı Hardal
    2 Adet Havuç
    2 Adet Patates
    1 Demet Maydanoz
    2 Dilim Bayat Ekmek İçi
    1 Adet Soğan
    1 Çay Bardağı Konserve Bezelye
    Tuz
    Çok Az Sıvı Yağ
    Alüminyum Folyo

    Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım.
    Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım.Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım.Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım.Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım.Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım.Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım.Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim.
    Hardalın üzerine de patates püresini yayalım.Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim.
    Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım.Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim.Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım.Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım.