Püreli Tavuk Sarma

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 23 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    23 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır... (lezzetimekan.kadinlarkulubu.com)



    3 tane tavuk göğsü
    Püre için
    2 tane orta boy patates
    1 çay bardağı kadar süt
    1 çay kaşığı tuz ve karabiber
    Kızartmak için
    1 tane çırpılmış yumurta
    1 su bardağı kadar galeta unu
    Tuz
    Sıvı yağ

    Önce patatesleri soyup irice doğrayın biraz suda haşlayın ve çatalla ezilebilek kıvama gelince suyunu süzüp ılıkken çatalla ezin. Üzerine süt, tuz ve karabiber ilavesiyle püre yapın. Tavukları aldığınız yerde ince kesip dövdürebilirsiniz yada benim gibi evde hafif buzlu kıvamda daha güzel kesiliyor, bu şekilde ince kesip üzerine biraz vurup yaydırabilirsiniz. Tavuklar bu şekilde yapıldıktan sonra uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar püre koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Tüm tavuklar bu şekilde bitince önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
    AFİYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 23 Ekim 2010
  2. 23 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 24 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.915
    Beğenildi:
    2.758
    Ödül Puanları:
    163
    nefisss bişi bu....
     
  6. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xsxeker_xsxey

    xsxeker_xsxey Kararlıyım :) Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1.454
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    çook güzel görünüor.mutlaka deniycem..
    teşekkürler tarif için.
    kaydirigubbakcemile5
     
  8. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. azul

    azul Muchas Gracias a DİOS..! Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.243
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Hemen denemek istiyorum ama galeta unu yok evde,acaba mısır unuyla yapsam yine

    çıtır çıtır olur mu ki?
    :KK28:

    Çok güzel görünüyo yaa,eline sağlık...:KK31:
     
  10. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. BaSiYaZMaLiKiZ

    BaSiYaZMaLiKiZ "MuSMuTLu" Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.204
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    ımhhhhhhhhhh harika bu ya
     
  12. 4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  13. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Sağolun kızlar...
    Mısır unuyla çıtır çıtır olmaz sanırım...
     
  14. 5 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  15. azul

    azul Muchas Gracias a DİOS..! Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.243
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Hmm...ya balığı mısır unuyla yapınca aynı bu fotoğraftaki gibi altın rengi kızartıyo ve çıtır

    oluyo da,acaba tavuk da aynı şekilde olur mu diye düşündüm,

    Neyse ben alıp hafta sonu deneyeyim bari...
    :KK31:
     
  16. 5 Kasım 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  17. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Canım ben hiç denemedim sadece fikrimi söyledim...
    Balıkta oluyorsa tavukta da olur belki denemek lazım...