Püreli tavuk..

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve kleshtina tarafından 16 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kleshtina
  1. kleshtina

    kleshtina Bir kedim bile yook... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    333
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    5li baharatı aktarlarda,pazarlarda bazı marketlerde bulunur naylon çubukta olur.aldığınız bu baharatı bir kasede karıştırın daha sonra kullanmak üzere bir kaba kaldırın.

    tavuk göğüslerini kuşbaşı yapıp baharatla karıştırın(baharatı isterseniz çoğaltıp, azaltabilirsiniz)patatesleri soyup suda haşlayın.

    1 tavuk göğsü
    5 li baharattan (5 yemek kaşığı)
    kızartmalık yağ.
    püre için:
    5,6 tane patetes
    yarım su br süt
    bir kaşık mararin
    tuz

    1.pişen patateslerin suyunu süzün .bir tencereye püre için ayırdığımız margarini koyun daha sonra pişen patatesleri ve sütü ekleyin püre olana kadar ezin(blendırı olanlarda blendırla yapabilir ancak tencereden çıkarmayın sıcak olmalı).
    2.tavukları güzelce bi tavada kızartalım.
    Servis:salata tabağı gibi geniş bir tabağa patates püresini yayın üstüne de kızartmış olduğumuz tavukları yayın ve servis edin.
    Not:sıcak yenmeli soğukken lezzeti azalıyor.Garanti veriiyorum misafirlere bile ikraam edilir..
     
  2. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kleshtina
  3. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    tavuguda patateside severim ama buşekilde yamedim hiç denemeklazım saol tarif için
     
  4. 24 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : kleshtina
  5. kleshtina

    kleshtina Bir kedim bile yook... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    333
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    denemelisiniz bence