Ravioli

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve blacksiya tarafından 30 Mart 2010 başlatılmıştır.

    30 Mart 2010
    Konu Sahibi : blacksiya
  1. blacksiya

    blacksiya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.117
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    İyi Ravioli yapmak için püf nokta:

    Hamuru yoğurduktan sonra 10 dk acıkta, 15 dk folyoya sarıp buzdolabında bekletmelı hazırladıktan sonrada içlerini koyduktan kestıkten sonra yanı 30 dk ta uzerını bezle ortup buzdolabında bekletmeli..

    Ravioli:
    1 su bardagı irmik
    1 su b. Bugday unu
    1 tatlı kaşıgı zaytinyaği
    1 “ “ tuz
    2 yemek kaşığı su

    Unu tepecık yapın yumsurtaları kırıp yavas yavas suyu ekleyıp yavasca yoğurun top halıne gelınceye kadar..
    2-3 mm acın
     
  2. 31 Mart 2010
    Konu Sahibi : blacksiya
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    canım ben bu ismini ilk kez duyuyorum. mantı tarzında bişey mi oluyor. ?

    nasıl tüketiliyor??

    bir de "içlerini koymaktan sonra" diye birşey demişsin.içleri nasıl ?????

    bilgilendirirsen sevinirim. değişik tariflere açığımdır. teşekkkürler.
     
  4. 31 Mart 2010
    Konu Sahibi : blacksiya
  5. blacksiya

    blacksiya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.117
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Merhaba, tam anlatamamısım biraz acemiliğime geldi yemek tarifi açmakta yeni olduğum için..

    Bu tarife fransızların mantısı diyebiliriz. Anca bizimkiler gibi küçük değil daha büyük ve yarım ay seklinde yapıp kapatıyorlar. Ayrıca içine patates haşlamasından peynir,et, soğanlı kıyma vs.. herşeyi koyabiliyorsunuz. Tamamen hayal gücünüze bağlı.. Ben pazılı patetesli ve kıymalı kaşarlı denedim.. Gayette güzel oldular. Fransa ve Amerika'Da üzerine yoğurt dökmeden sadece tereyağı yakıp gezdiriyorlar..

    Ama tercih sizin..

    Afiyet Olsun..cokacimcoook
     
  6. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : blacksiya
  7. ecek83

    ecek83 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2008
    Mesajlar:
    188
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    canım söylediğin tarif değişik bişey,karışımda yumurta olmaması enteresan ama hemen deniyecem..bende 100gr.una 1 yumurta hesabıyla yapıyorum genelde 250gr.una 3 yumurta kırıp iyice yoğuruyorum ve yarım saat bekletip merdaneyle açıyorum küçük kare şeklinde kesip içine rendelenmiş eski kaşar peyniri koyup kapatıyorum yine bir on dakka bekletip sıcak suda haşlıyorum üzerine toz biberle erittiğim tereyağını döküyorum harika oluyor,bende bunu italyan bir arkadaştan öğrenmiştim,onlar bunu çok sık yaparlarmış,hatta bunu yapmak için makinasıda var...
     
  8. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : blacksiya
  9. blacksiya

    blacksiya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.117
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Evet aslında en azından 1 yumurta olursa daha sıkı bir hamur elde edebiliriz.. Senin tarifini de not aldım yarın denemeyi düşünüyorum. ikimizin tarifinin karışımı da güzel olucak gibi gözüküyor bilgilendirdiğin için çokk teşekkür ederim canım.a.s.