recelli kalp kurabiyeler

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve EU1 tarafından 26 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    26 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Oda ısısındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz Kurabiye poğaça gibi hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi yoğrulmasıdır buna dikkat etmelisiniz.

    · Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm kalınlığında açıyoruz istediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz ben kalp kalıp kullandım. Kestiğimiz kurabiyelerin bir kısmının ortasını küçük boy kalıpla kesiyoruz böylece hamurlarımızın bir kısmı kurabiyemizin alt kısmını bir kısmı da üst kısmını oluşturacak.

    · Fırın tepsimizi yağlayıp veya yağlı kağıt serip hamurlarımızı tepsimize diziyoruz önceden ısıttığımız 170 C fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

    · Kurabiyelerimiz piştikten sonra ortası delik olmayan kurabiyelerimizi alıp üzerine nutella sürüyoruz veya reçelimizden koyup üzerine delik olan diğer kurabiyemizi koyuyoruz.

    Üzerlerine pudraşekeri serpip( isteğinize bağlı )servis edebilirsiniz.
     
  2. 26 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. kardelen18

    kardelen18 Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    353
    ben yapmıştım bi defa böyle reçelli kurabiye çok güzel olmuştu bunuda denerim bigün