Rejimde aynı şeyleri yemekten bıkanlar için güzel tarifler

Konusu 'Diyet Yöntemleri ve Deneyimlerimiz' forumundadır ve gencpinar tarafından 30 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

    30 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  1. gencpinar

    gencpinar Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2007
    Mesajlar:
    183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Süper besleyici özellikler taşımasa da salatalık içerdiği lif, mineral ve vitamin sayesinde sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarındandır.

    Salatalığın özellikle diyet reçetelerindeki önemi, yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılama yönü çok değerlidir. Ortalama yüzde 95’inin sudan oluşması ve harika ferahlatıcı etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Peki söğüş yemek, salatalara veya cacıklara eklemek dışında salatalığı nasıl beslenme planımıza dahil edebilir? İşte birkaç pratik ve lezzetli tarif:

    Salatalık salatası

    2 yemek kaşığı ince kıyım maydanoz
    1 adet ince doğranmış kırmızı dolmalık biber
    4 kase küp küp doğranmış, soyulmuş salatalık
    1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
    2 kibrit kutusu ufalanmış light beyaz peynir
    ¼ küçük boy ince kıyılmış soğan
    1 yemek kaşığı kıyılmış siyah light zeytin

    Sos: 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı limon suyu. Pul biber, az tuz, kuru tarhun.

    Hazırlanışı: Tüm sebzeleri karıştırın, üzerine sosu döküp, barbunya fasulyeleri ve peyniri serpip en üzerine siyah zeytinleri harmanlayın.

    1 porsiyonu ortalama 160 kaloridir.

    Salatalık çorbası

    Malzemeler:
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 diş sarımsak
    1 küçük boy soğan (küp küp doğranmış)
    1 yemek kaşığı limon suyu
    4 bardak kabuğu soyulmuş, iç çekirdekleri alınmış ince kesilmiş salatalık
    1 adet sebze bulyon
    1/2 çay kaşığı tuz
    1/4 çay kaşığı karabiber
    Bir tutam kırmızı pul biber
    1 adet avokado
    1/4 kase ince kıyılmış maydanoz
    1/2 kase light yoğurt

    Hazırlanışı:
    Tencereye az su koyun kaynamaya bırakın. Sarımsak, soğanı ekleyip yumuşayana dek kavurun. Limon suyunu ekleyip 1 dakika kadar pişirin akabinde salatalıkları ve tüm baharatları ekleyin. Salatalıklar yumuşayana dek pişirin.

    Hazır olan karışımı blender’dan geçirin, maydanoz, avokadoyu ekleyip püre kıvamına getirin, soğumaya bırakın, ılınınca yoğurdu ekleyip üzerine salatalık ve taze nane ile süsleyip soğuk servis edin. Dilerseniz buz küpleri de koyabilirsiniz.
    1 porsiyonu ortalama 170 kaloridir.


    kızlar sizlerden de bekliyorum birşeyler.artık ne yiyeceğimi şaşırdım.bıkkınlık geldi aynı şeyleri yemekten.eminim benim gibi çok kişi var.sizlerde katılın...
     
  2. 30 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  3. bernuxsx

    bernuxsx Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2006
    Mesajlar:
    854
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    sağol güzelim bilgiler için.bende alternatif sunayım sizlere.
    bir salata kasesine:şöyle 1 avuç kadar ayıklanmış semizotu koyun
    üzerine:dereotu,salatalık doğrayın,kırmızı biber doğrayın,domates doğrayın,bolca tere doğrayın.
    onun üzerine de bir sos hazırlıyalım
    1 tatlı kaşığı elma sirkesi,
    mesela 2 yemek kaşığı yoğurt,
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
    az tuz,
    1 tatlı kaşığı limon suyu,
    1 diş sarmısak(isteğe bağlı) bunları karıştırıp üzerine dökün ve afiyetle yiyin.nefis bişey oluyo yaaa...a.s
     
  4. 30 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  5. melisa77

    melisa77 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mart 2007
    Mesajlar:
    11
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    1. Tarif

    1 adet Küp küp doğranmış patlıcan,
    2-3 biber,
    1-2 domates
    4-5 diş sarmısak
    1 soğan
    1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Bütün malzemeleri küp küp doğrayın sarmısaklar bütün halinde yağıda ilave edip pişene kadar kavurun isteğe göre biraz su ekleyin. Sade de yenebilir. Soğuduktan sonra yoğurtlada çok güzel oluyor.

    2. Tarif

    İstediğiniz miktarda taze fasulyeyi haşlayın. Yumuşayınca bir kapta bıçak ile rastgele kestirin (çentikleyin deriz biz) Sonra yine az miktarda zeytinyağı ile kavurun ve soğuyunca sarmısaklı yoğurt ile servis yapın. (Yoğurtsuzda yiyebilirsiniz.)
     
  6. 31 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  7. fullya

    fullya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    otlu spagetti:

    Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Mercanköşk, maydanoz, balzamik sirke, kırmızı şarap, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelince ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve sıcak olarak servis yapın.

    MALZEMELER 4 kişilik
    * 1 paket spagetti

    * 2 çorba kaşığı taze mercanköşk

    * 2 çorba kaşığı maydanoz (yaprak)

    * 2 çorba kaşığı balzamik sirke

    * 2 çorba kaşığı kırmızı şarap

    * 2 çorba kaşığı portakal suyu

    * 3 diş sarmısak (ince halka kesilmiş)

    * 1 çorba kaşığı zeytinyağı

    * Tuz

    denemek isterim bunu güzele benziyor.
     
  8. 31 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  9. seaBahAR

    seaBahAR de profundis Editor

    Katılım:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    10.950
    Beğenildi:
    8.192
    Ödül Puanları:
    238
    Aslında bu tarif sevgili hadine ait. İlk yazdığında özellikle de kolay olması nedeniyle ilgimi çekmişti ve hemen uygulamıştım.
    Belki de çok iddialı bir cümle olacak ama hayatımda yediğim en lezzetli diyet yemeği diyebilirim.

    *Patlıcanları fırında közle. Kabuklarını soy, küçük parçalar halinde doğra.

    *Kıymayı kendi yağında teflon tavada kavur. Kavurma işlemi bitince küçük doğranmış domatesleri ekle, kapağını kapatarak, domatesleri pişir.

    *Sarmısaklı yoğurt hazırla.

    Bunların hepsi bitince de diz bir tabağa önce közlenmiş patlıcanı, üzerine sarmısaklı yoğurdu ve üzerine de domatesli kıymayı koy. Sevdiğin baharatları ekle ve afiyetleeeee löple yerimseniben
     
  10. 2 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  11. hadin

    hadin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2007
    Mesajlar:
    157
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    mantarı 1 kaşık zeytinyağında kavurun iyice ama suyunu çektirin sonra haşlanmış mısırla karıştırın üzerine içine bir tatlı kaşığı mayonez karıştırılmış sarmısaklı yoğurtla karıştırın ve hepsini boca edin üstüne dereteotu yemede yanında yat
     
  12. 2 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  13. hadin

    hadin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2007
    Mesajlar:
    157
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    kabağı soyun ve rendeleyin üzerine bolca ceviz içi onuda aynı şekilde sarmısaklı yoğurt karışımından çok azda mayonez karıştırın üstüne dereotu buda süper yanlız kabağı rendeledikten sonra elinizde sıkıp suyunu atın
     
  14. 11 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  15. melis82

    melis82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    100
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Bende bir tarif vermek isterim kızlar,,, hafif ve doyurucu

    1- Yeterince yeşil mercimek
    2- domates
    3- salatalık
    4- isteğe göre yeşil biber
    5- taze soğan
    6- istenirse az baharat
    7- limon suyu
    8- sarımsak
    9- zeytinyağ

    Yeşil mercimeği tuzlu suda haşlıyosun,, o haşlanırken kalan tüm malzemeler salata dilimleri halinde doğranır.. mercimek süzülüp tabağa alınıp diğerleri eklenir.. ayrı bir kapta limon suyuyla ve zeytinyağyla sarımsak iice ezdirilir ve salatamıza ilave edilir.. :1rolleyes:

    afiyet olsun kızlar
    inanın harika oluyor ve tok tutuyor tüm malzemelerde çok sağlıklı..

    deneyin derimyerimseniben
     
  16. 12 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  17. PamuKSekeR

    PamuKSekeR artık anne Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.979
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    gece gece tariflerinizi okudum patlıcanlı olan güzeldi püsküütüm sağol yapıcam bende gerçi zaten yapıyodum aynısını ama bu sefer aklıma sen gelerek yiyicem

    evet bide ben veriyim tarif

    bir çay bardağı ince çiğ köftelik düğüyü az sıcak suyla bir cam büyük kaseye ıslatıp ağzını kapıycaksın. o orda ıslanırken domates salatalık yeşil biber marul soğan maydonoz vede 2 diş sarımsağı incecik doğrayacaksın.. ıslanmış olan düğünün içine bu salatayı karıştırrıcaksın.. limon sosu ve bir yemek kaşığı zeytinyağınıda ilave edip afiyetle yiyceksin yerimseniben çok hafif ve doyurucu geliyor bana umarım beğenirsiniz :eek:
     
  18. 12 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : gencpinar
  19. seaBahAR

    seaBahAR de profundis Editor

    Katılım:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    10.950
    Beğenildi:
    8.192
    Ödül Puanları:
    238
    düğü ne aciba? :bbo: Yöresel bişey mi? Yani illaki atlayıp Konyaya mı gelceezzz :teytey: :teytey: