renkli kekin kıvamı

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve gingerr tarafından 23 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : gingerr
  1. gingerr

    gingerr Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    441
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaşlar kakaolu ve sade kek yaparken sade karışıma kakao atınca kakaolu karışım daha koyu oluyor. iki karışımın kıvamını ayarlamak için 1kaşık bir şey ekleyip bir kaşık bir şey çıkarılıyordu ama hatırlayamıyorum ne olduğunu. unu mu eksiltiyorduk su mu koyuyorduk. bilen var mı?
     
  2. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : gingerr
  3. balperisi

    balperisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.172
    Beğenildi:
    775
    Ödül Puanları:
    153
    Ben bilmiyorum yanliz yonlendirmek istemem ama mantikli dusununce 2 kasik kakao ekleyeceksek, unu 2 kasik az koyariz diye dusunuyorum.
    Ama eklenen sey ne bilmiyorummirmirmirmir
     
  4. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : gingerr
  5. minikbeyazbulut

    minikbeyazbulut Bir varmış, bir yokmuş.. Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2008
    Mesajlar:
    352
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ekleyeceğin kakao miktarı kadar unu azaltıyorsun canım.
    Yani beyaz hamurda 10 kaşık un varsa, kakaolu hamurda 9 kaşık un+1 kaşık kakao oluyor.
    Ama bunun için hamuru iki ayrı kaba ayırman gerekir.
    Açıkçası ben hep beyaz hamurun bir kısmını kalıba döktükten sonra kalana kako ekliyorum.
    Bir problem de yaşamadım şimdiye kadar keklerimde.
    Ama kurabiyede etkisi daha belirgin olabilir.
     
    Son düzenleme: 23 Nisan 2010
  6. 23 Nisan 2010
    Konu Sahibi : gingerr
  7. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Ben kekleri biraz sulu yaparım, kakao ekleyince kıvamı buluyor. Sulu olan kek daha süngerimsi oluyor.