Renkli Sebze Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve NILBERA tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    Havuç ve kabakları temizleyip doğrayın ve bol tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın.
    Sığanları halka halka dilimleyip, 3.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
    1 Çorba kaşığı tavuk suyu ilave edip kısık ateşte pişirin ve kabağı ekleyin.
    Havuçları yağlanmış teflon tavada pembeleştirin.
    İki ayrı tavadaki sebzelere yarımşar su bardağı sıcak tavuk suyu ilave edin.
    1 tutam tuz ve karabiber serpip sebzeler yumuşayana dek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
    Ilınınca her ikisinide ezip püre haline getirin.
    Kalan tereyağını derin bir tencerede kızdırın.
    Unu ilave edip pembeleştirin.
    Kalan tavuk suyu, süt kreması, kıyılmış taze soğan sapı, hindistancevizi, tuz ve kaabiberi ilave edip karıştırın.
    Kremalı sosu iki tencereye paylaştırın.
    Birine havuç, diğerine kabak püresini ilave edin.
    Her ikisini de ısıtın.
    Kabaklı çorbayı kaselere bölüştürüp, ortasına havuçlu çorbayı dökün.
    Ayrı bir yerde sıvıyağda kızartılmış küp ekmek ve kıyılmış taze soğan sapı ile süsleyerek servis yapın.
     
  2. 5 Ekim 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. haydibismillah

    haydibismillah Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2009
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Şifa bombardımanı. Ama hindistan cevizi rendesi konduğunu ilk kez duydum. İİlginç geldi. Ellerine sağlık.