Renkli Turşu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Hamiye tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Hamiye
  1. Hamiye

    Hamiye Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    737
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Görüntü ve lezzet ikisi bir arada nefis bir turşu....
    Bu turşum meşhurdur. Özellikle kışın bu turşuyu benden isterler...

    Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılır.
    Lahanalar dış yaprakları temizlenip,iri parçalar halinde doğranır.
    Sarımsaklar temizlenir.
    Havuçlar temizlenip ,ister halkalar ister çubuk şeklinde doğranır.
    Limon kabuğu soyulup, halka halka doğranır.
    Büyük bir tencerede 5 lt kavanoza yetecek su kaynatılır ,soğutulur.
    İçinde iri tuz eritilir.

    1-1 adet küçük ,gevşek beyaz lahana
    2-1/2 kg havuç
    3-1/2 kg siyah havuç(Adana yöresinde şalgam suyu yapılan havuç)
    4-1 adet küçük karnabahar
    5-Sarımsak,2 limon
    6-Kaya tuzu,sirke,su

    Not:İsterseniz biber ,yeşil domates,salatalık gibi sebzelerde kullanabilirsiniz.

    Hazırlanan malzemeler sırası ile kavanoza yerleştirilir.
    Bir sıra lahana ,üzerine havuç ,üzerine karnabahar ,sarımsak ,limon ,lahana ,havuç ,karnabahar,sarımsak,limon şeklinde sebzeler bitene kadar yerleştirilir.
    Kavanoza yerleştirme işlemi bittikten sonra içinde tuz eritilmiş su konur.
    Kapağı sıkıca kapatılıp güneş ışığı almayan bir yere bırakılır.
    15-20 gün sonra afiyetle yenebilir.
    Yerken tüm sebzelerin ve turşu suyunun kıpkırmızı daha doğrusu mosmor olması enfes bir görüntü oluşturuyor.
    Malzemeler yenip tükenince tekrar aynı suya yeni sebzeler atabilirsiniz.
    Afiyet olsun......
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009