Resimli Patatesli Arnavut Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve ozgekrd tarafından 23 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  1. ozgekrd

    ozgekrd evrimdışı Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    3.120
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    148
    bu böreğin patlıcanlısını yapıyorum ben aslında ama bu kez de patatesli denemek ve sizlerle de paylaşmak istedim patlıcanlı harcın nasıl hazırlandığını merak ederseniz memnuniyetle paylaşırım aslında patlıcanla yaptığım börek etrafımda meşhurdur :KK66: ama emin olun bu da çok lezzetli oluyor ...

    -3 patatesi rendele soğanlarla sotele baharatları ve az da tuz koy
    -peynirleri ilave et ve sotelemeye devam et ortalama 10 dakika sonra ocaktan indir.
    - un, su , tuz ile hamur yap.

    3 adet patates
    un
    tuz
    1-2soğan
    peynir(kaşar ve kırık peynir)
    baharat(k.biber, pul biber)
    sıvı yağ
    su

    hazırladığınız hamuru 2 eşit parçaya bölün ve ceviz büyüklüğündü parçalara ayırın 1 parça ortalama 15 adet bezeye ayrılıyor
    bu bezeleri küçük küçük açın ve aralarına ısıtılmış sıvı yağ sürün ve üst üste koyun
    daha sonra tepsinizin büyüklüğünde merdane yardımı ile açın
    yağlanmış tepsiye bunu serdikten sonra iç harcı koyun
    aynı işlemi 2. beze için de gerçekleştirin yani küçük parçalara ayırarak yağ yardımı ile açın ve üstüne örtün resimde olduğu gibi alt kısmı üste kapayarak düzeltin
    daha sonra böreğinizi kesin
    kalan sıvı yağa su koyun ve kaynatın ve böreğin üstüne dökün
    ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 50 dakika pişirin afiyet olsun:KK66:
     
  2. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  3. ozgekrd

    ozgekrd evrimdışı Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    3.120
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    148
    işte böreğimi yaparken geçirdiği aşamalara ait resimler umarım beğenirsiniz
     
  4. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  5. ozgekrd

    ozgekrd evrimdışı Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    3.120
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    148
    kızlar bu harcın görünümü
    [​IMG]

    bu şekilde kapatacaksınız :KK66:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 23 Kasım 2008
  6. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  7. ozgekrd

    ozgekrd evrimdışı Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    3.120
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    umarım beğenirsiniz
     
    Son düzenleme: 24 Kasım 2008
  8. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  9. pin@rim

    pin@rim sizleri seviyorum Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.720
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    becerikli arkadaşım benim ellerine sağlık yememek için kendimi zor tutuyorum 10,10,10 puan öptüm.
     
  10. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  11. TMYy

    TMYy *T&M* Pro Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.348
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    ayyy çok güzel görünüyo yaaaa. kk sayesinde bisürü tarifim oldu hehehehe:)))) ellerine sağlık.
     
  12. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  13. ozgekrd

    ozgekrd evrimdışı Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    3.120
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    148
    kızlar bu böreği dediğim gibi patlıcanlı olarak da yapabilirsiniz ki benim favorim odur hemen patlıcanlı harcın da tarifini vereyimm

    Patlıcanlı Harç:2- 3 adet soğanı yağda kavuruyorum 2 3 adet patlıcanları küp küp kesiyorum ve tuzlu suda biraz bekletiyorum bir domates yeşil biber ile birlikte soteliyorum az miktarda salça tuz bunu pişiriyorum hiç su koymuyorum tabi patlıcanlar suyunu çekene kadar sonra da patatesi nasıl koyduysan onu koyuyorum enfesss oluyo yeme de yanında yat yanicokacimcoookkaydirigubbakcemile
     
    Son düzenleme: 25 Kasım 2008
  14. 26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  15. sari_sari

    sari_sari Guest

    ben su olayını anlamadım arkadaşım bende selanik göçmeniyim bu böreği yapıyoruz ama su kaynatıp dökmüyoruz piştikden sonra üzerine su serpip havlu fln örtüyoruz ellerine sağlık çok güzel görünüyor seninkide tadınında harika olduğuna eminim :))
     
  16. 26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  17. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    harika canim bende denemeyi dusunuyorum.emegine saglik
     
  18. 26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ozgekrd
  19. kardelen18

    kardelen18 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    153
    güzel görünüyor benim yengemde yapıyor böyle.... tadı harika deniyeceğim bende