Resmi ve Gayri Resmi Sofra Duzeni

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve lalam_o.v tarafından 14 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    14 Nisan 2009
    Konu Sahibi : lalam_o.v
  1. lalam_o.v

    lalam_o.v MASAL SOPHIA=BUYUK 'ASK' Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    321
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]

    Resmi masa nasıl kurulur ?

    Kalabalık ve süslü bir masaya oturduğunuz zaman en dışta bulunan çatal-bıçaktan başlayacağınızı daima hatırlayın. Yemek yemek için çatalı sağ elinize alabilirsiniz.


    [​IMG]

    Gayri resmi masa nasil kurulu ?

    Resmi sofra kurma şekline göre daha sadedir. Tabağın yanında bulunan çatal ve bıçak ana yemek içindir. Çorba kaşığı bıçağın sağ tarafına koyulur. Tabağın üst kısmına tatlı çatal ve bıçak koyulur. Servis edilecek diğer yemekler için ayrıca çatal-bıçak getirilir.


    Masanızı menü ve yer kartlarıyla süsleyebilirsiniz.

    Misafirlerinizi davet hakkında ne kadar bilgi verirseniz kendilerini o kadar rahat hissederler.

    Menü kartları

    Misafirleri yemek hakkında bilgilendirmek için masada herkesin görebileceği bir yere koymanız yeterli.

    Yer kartları

    Ortak sohbet noktaları olan kişileri biraraya oturtabilirsiniz. Ancak hitabeti güçlü olan kişileri farklı masalara oturtmaya özen göstermeniz daha uygun olacaktır.

    Menü ve yer kartlarının uygun ebatlarda olmasına ve okunaklı yazılmasına özen gösterin.


    [​IMG]

    Bardak takımı
    1.Su bardağı
    2.Kırmızı şarap bardağı
    3.Beyaz şarap bardağı
    4.Şampanya flüt
    5.Genel kullanım

    [​IMG]

    Porselen takımı

    1.Yemek tabağı
    2.Salata tabağı
    3.Kahve çay fincanı
    4.Kahve çay tabağı
    5.Ekmek ve tereyağı tabağı
    6.Servis tabağı
    7.Tatlı tabağı
    8.Çorba tabağı

    [​IMG]

    Çatal bıçak takımı

    1.Salata çatalı
    2.Yemek çatalı
    3.Yemek bıçağı
    4.Çorba kaşığı
    5.Çay kaşığı
    6.Tereyağı bıçağı
    7.Balık çatalı


    ALINTIDIR.
    8.Balık bıçağı
    9.Tatlı çatalı
     
  2. 30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : lalam_o.v
  3. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    verdiğin bilgiler için teşekkürler cokacimcoook a.s.

    ben yemek yerken rahat etmek isterim. gereksiz aksesuarlar canımı sıkıyor aşırı süsleme de öyle. balık çatalı hiç kullanmadım. her şeye ayrı çatal bardak olayı da sıkıyor. o kadar kibar değilim ben :)

    menü kartı ve yer kartı olayı da gerer beni resmiyet hissi veriyor
     
  4. 30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : lalam_o.v
  5. BtL.

    BtL. PrenseSs. Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2008
    Mesajlar:
    115
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben bunları aklımda tutamamkii :) tşkler bilgi için
     
  6. 30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : lalam_o.v
  7. lepi

    lepi ♥˙·٠•●♥ &# Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.091
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    yemekteyixzden sonrada sofra adabımız pek bi şatafatlı oldu he suplalar kadehler iki çatal kullanmalar peçeteler
    anam ben hiç böle sofrada yemek yemedim ben mi görgüsüzüm bugünlerde millet mi bir arayış içine girdi anlamadım:KK70:
     
  8. 10 Haziran 2010
    Konu Sahibi : lalam_o.v
  9. fascination

    fascination Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.714
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    hepsini ii biliorum şükür ki her zaman ki gibi ama yinede bilgiye teşekkürlerkaydirigubbakcemile5