Revani (fotoğraf ekli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve targetx tarafından 21 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2009
    Konu Sahibi : targetx
  1. targetx

    targetx Ordinaryus Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2008
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    genel revaniden farkı içinde portakal kabuğu rendesi ve fındıkiçi olması.

    şerbeti önceden yapıp ılık kıvama getirmek.

    Malzemeler :

    4 yumurta
    yarım su bard. şeker
    1 su bard. sıvıyağ
    1 su bardağı süt
    1.5 su bard. irmik
    1.5 su bard. un
    1 avuç ceviz veya fındık
    2 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 adet portakal kabuğu rendesi (limon kabuğu rendesi de koyulabilir)

    Şerbeti için ;

    3.5 su bard. şeker
    5 su bard. su
    7-8 damla limon

    Öncelikle şerbeti yapmak için şekeri ve suyu ocağa koyuyoruz
    kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk. daha kaynamaya bırakıyoruz
    altını kapattıktan sonra limonu sıkıyoruz
    ılık olması için soğumaya bırakıyoruz

    diğer yandan şeker ve yumurtaları mikserle çırpıp diğer malzemeleri
    de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz,karışımı yağlanmış tepsiye döküyoruz
    175 derece fırında üstü kızarana kadar bu da tahimi 30-35 dk ya tekabül ediyor
    pişiriyoruz.(ben diktörgen borcam kulandım)

    iç malzeme piştikten sonra ılık şerbeti döküp servise hazır ediyoruz.
    isteğe göre üstüne hindistan cevizi serpip nar ile süslenebilir.
     
  2. 21 Kasım 2009
    Konu Sahibi : targetx
  3. targetx

    targetx Ordinaryus Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2008
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106