Revani(Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 14 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148




    4 yumurta
    1 su bardagi seker
    1 su bardagi yogurt
    1 su bardagi sivi yag
    1 su bardagi irmik
    Yarim su bardagindan biraz daha fazla un
    1 kabartma tozu
    1 vanilya
    Surup:
    2,5 su bardagi su
    2 su bardagi seker
    Ceyrek limonun suyu

    Surup icin seker ve suyu ocaga koyun,
    Kaynayinca altini kisin ve 10 dakika pisirin.
    Kapattiktan sonra limon suyunu ekleyin.
    Bu arada keki icin yumurta ve sekeri cirpin.
    Sonrada diger malzemeleri ekleyin.
    Iyice cirpin.Margarinle yaglanmis ve unlanmis
    bir tepsi veya borcama dökün ve kek ayarinizda yani 150° de pisirin.
    Kek ve surup iliyinca surubu keke dökün.
    Soguyunca bolca hindistan cevizini istediginiz
    sekillerde serpistirin.Revaniyi buzdolabinda muhafaza edin.
    Not:Verdigim tarif yuvarlak veya kare borcam icindir.Resimde gördügünüz 1,5 tarifle yapilmistir.
     
    Son düzenleme: 26 Ocak 2011
  2. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 29 Ocak 2009
  4. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Yok kizzz,dar bir tepsiye koyarsan cok fena kabarir da
    ben revaniyi kek gibi cok kabarmis sevmiyorum.
    Bu kalinlik bana iyi geliyor.
    Bak yapinca resmini beklerim.
     
  6. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. Nohcoy

    Nohcoy Canlarım Benim. Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.324
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    106
    Ben bugün yaptım arkadaşlar. Çok güzel oldu gerçekten... Eşim bir tatlı canavarı olduğu için yarıdan çoğu bitti bile... Dolaptan alıp serin serin yemek çok hoşuma gidiyor. Şimdiye kadar kutuda hazır karışım alıp öyle yapıyordum revaniyi. İlk kez kendim yaptım ve çokta güzel tuttu kıvamı...

    Erinmesem resmini çekeceğim ama... sonra inş..

    Bu güzel tarif içi teşekkürler. Artık vazgeçilmezlerim arasında :)))
     
  8. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. denemek istiyorum ama benim fırınım kekleri bile kurutuyo şekerim.yüksek yapsan içi pişmez,düşük yapsan kıtır kıtır.fanda kaç dercede pişiricem
     
  10. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Cok sevindim canimmmmmm.:1hug:
    Denemene de begenmene de cok sevindim.
    Zaten bu revaninin tutmadigi hic olmuyor.
    Afiyetler olsun sana da esine de.a.s.
     
    Son düzenleme: 4 Eylül 2008
  12. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. kayraz

    kayraz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2007
    Mesajlar:
    122
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    azeri kızı bu revani tarifini pazartesi günü yani ilk ramazan günü okudum hemde sabahtan. öğlen hemen yaptım buarada ben çalışan bir anneyim öğle tatilinde eve gidiyorum . yapımıda çok kolay pişirmeside . akşam iftar açıldıktan sonrada nerdeyse tepsinin yarısını da ben yedim :) gerçekten güzel bir revani oldu ben daha öncede yapıyordum ama şerbet ölçüsü çoktu benimkinde çünkü revanin içine şeker katmıyordum
    benden bir tavsiye revanin içine yarım limon kabuğu rendelenirsede süper olur :KK66:
     
  14. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Cok cok sevindim canimmmm.
    Denemene de begenmene de.:1hug:
    Ellerine saglika.s..Evet dedigin limon kabuguyla
    da güzel oluyor.O zaman benden de degisik
    fikir gelsin.Bir de bunu cevizli dene.
    Yani cevizleri iri kirilmis sekilde.
    O da harika oluyor.
     
  16. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. cokokiz

    cokokiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2007
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok sağol cnm bende yaptım çok güzel oldu ben üzerine fındık koydum farklı olarak resmini koymak istedim senin kadar olmaz ama benimkide güzel olduu yani:)
    [​IMG]
     
  18. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Azeri kızı azer kızı :eek:klava: Utanmıyor musunuz böyle berbat tarifler vermeye hem malzememe yazık olduhem zamanıma kım verecek bunun hesabını sorarım sıze...Revanı revanı dedınız ISTE revanı BU DEDINIZ yaptık hıcbıseye benzemedı :eek:klava:

    Deerrmişim şŞakkaaa bacım şakaa :tomato: :roflol:

    Az korkutayım dedim ama nafile ; ben bu yazıyı yazarken sen cok uzaklarda olacaksın:a015:
    Pc' yine kafayı yemiş bir halde çökmüş:KK43: Gel artık canım kardeşim ya:çok üzgünüm:
    Ellerine sağlık ben hep yaparım revanı bugun de yaptım;cok begendıler hatta çaydan sonra tekrar istediler bu kez uzerıne dondurma koyup servıs ettım harıka oldu foto cekemedım tabı mısafırlerın yanında a.s dondurmalı halı yok ama ılk halı var..
    Sevgiler Şenizşakkıdı


    [​IMG]