Revani (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve frambuaz tarafından 25 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  1. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Çok güzel kabaran bir revani



    4yumurta
    1 bardak şeker
    2 bardak un
    1 bardak yoğurt
    yarım bardak irmik
    1 paket kabartma tozu
    Şerbet:
    4 bardak şeker
    5 bardak su
    birkaç damla limon suyu

    Bütün malzemeleri karıştırıp kek gibi 175derecede pişirin.
    Bu sırada şerbeti 2-3dk kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
    Fırından çıkan kekin üzerine soğumuş şerbeti döküp üstünü kapatın.
    Kek şerbeti çekip kabarıyor ve çok lezzetli oluyor.
     
  2. 25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  3. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
  4. 25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    CANIM super gorunuyor ayrıca cok hos bır kare..Ellerıne saglık hımmmmmm nasıl da kabarmııs
     
  6. 25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  7. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Afiyet olsun canım. Al bi tabak cokacimcoook
     
  8. 10 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  9. zuzuenes

    zuzuenes Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    denedim aynen oldu şerbeti dökmeden önce kabarık değildi şerbeti döküp üzerini tepsi ile kapattıktan sonra beklettim açınca inanamadım nasıl kabarmıştı sonunda eşimin istediği revaniye kavuştuk

    teşekkürler FRAMBUAZ
     
  10. 12 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  11. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    :lepi:
    İçinde hiç yağ olmadığını duyan bi dilim daha yiyor... :KK3: Gerçekten çok hafif. Beğenmene sevindim..
     
  12. 1 Eylül 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  13. krmngl

    krmngl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    48
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    peki tepsinin altınada mı hiç yağ dökmüyoruz bide revani neden dağılır acaba ben geçen yaptım içine bi bardak yağ dökmüştüm tarifte öyle yazıyodu ondan mı dağıldı ki acaba
     
  14. 1 Eylül 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  15. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Şerbeti çok gelsdiği için dağılmış olabilir..
    Tabi o kadar sıvıyağ var:)))
     
  16. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : frambuaz
  17. krmngl

    krmngl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    48
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    teşekkürler bilgilerin için bide senin tarifi deniyim bakalım nasıl olcak inş bu sefer tuttururum:teytey: