Revani tarifi (Ben yaptım :)) resimli...

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve lives tarafından 1 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : lives
  1. lives

    lives Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2009
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Yoğurt, şeker, irmik, un, kabartma tozunu karışımın içine alıyoruz. Güzelce karıştırıp kek hamurundan biraz cıvık bir hamur elde ediyoruz.
    Ben en büyük bor camı kullanıyorum. Tepsiyi yağlayıp hamuru içine alıyoruz. 180 derece ısıttığız fırına atıp üzeri kızarana kadar pişmesini bekliyoruz.
    Pişen revanımızı fırından çıkartarak üzerine 1 bardak su döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz
    Şerbeti çin, şeker ve suyu karıştırıp, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak eridikten sonra, kaynamasını bekleyip şerbetimizi yapıyoruz. Daha sonra sıcak şerbeti revanimizin üzerine döküyoruz.
    Üzeri için: krem şantiyi (üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.) Soğuyan revanimizin üzerini kaplıyoruz. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyip dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…

    Fırını ısıtabilirsiniz.

    4 kaşık yoğurt
    9 kaşık şeker
    9 kaşık irmik
    3 yumurta
    2 paket kabartma tozu
    7 kaşık un
    1 su bard soğuk su
    Üzeri için: 1 paket krem şanti, ceviz ve Hindistan cevizi
    Şerbeti için: 4 bardk su , 3 bard şeker

    Tarife göre yapabilirsiniz.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : lives
  3. lives

    lives Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2009
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kimse begenmedi sanırımmafoldumben
     
  4. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : lives
  5. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    yoo çok güzel görünüyor ellerine sağlık canımm
     
  6. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : lives
  7. ceylanmelek

    ceylanmelek Yasamak cok guzel! Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    784
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    Eline saglik canim,hemen bende yaptim,gayet guzel oldu,,eksiksiz tarifin icin tesekkur ederim...Evde kremsanti yok yalniz sanki eskiden omu vardi bu tatli varken,onsuzda olurr alkisalkisalkis
     
  8. 6 Nisan 2010
    Konu Sahibi : lives
  9. lives

    lives Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2009
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Evet canım krem şantisizde olut tabiki. afiyet olsun. teşekkür ederim.
     
  10. 8 Nisan 2010
    Konu Sahibi : lives
  11. su24

    su24 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    keki fırından çıktıktan sonra sıcak şerbeti dökmeyin arkdaşlar yoksa dağılıyor ve servis yaparken dağlıyor.
     
  12. 10 Nisan 2010
    Konu Sahibi : lives
  13. mehtapguzeli

    mehtapguzeli Duygusal Peri Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2009
    Mesajlar:
    159
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    sağol canı acıklayıcı olmus yapıcam bakım :)