Revani yapılısında yardımcı Olabilir misiniiizz ??

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Detective tarafından 13 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    13 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Detective
  1. Detective

    Detective Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2010
    Mesajlar:
    21
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yhaa bu revaniyi yapıorum tmm ama çok kuru kalıyor ?? Acaba Serbeti mi az gelio anlamadım :S çok yapıorum aslında. malzemelerde mi sorun oluo anlamadım. bana özetleyecek olan war mıı ?? :1no2:
     
  2. 13 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Detective
  3. Detective

    Detective Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2010
    Mesajlar:
    21
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yok muuu Bilen Kimse :KK43:
     
  4. 13 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Detective
  5. ZYNPalp

    ZYNPalp Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2008
    Mesajlar:
    463
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    şerbeti az değilde bence fazla kaynatıyorsunuzdur. öyle olunca da hamur iyi çekemiyordur.
    ama şarbeti az kaynatırsan da bu sefer hamurlaşır onu söyleyeyim. şerbetin kaynama süresi önemli. kaşıkla tatına bakıyorum. su tadı gelmezse olmuş demektir :)
     
  6. 13 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Detective
  7. StreLitzia

    StreLitzia I see it in your eyes..! Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    189
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Ben de cok yaparim bu tatliyi 4 su bardagi $ekere 5 su bardagi su koyuyorum kücük bir limonun yarisinin kabugunu soyup serbetin icine atiyorum yaklasik kaynadiktan 15 dk sonra kapatiyorum ki genelde en güzel sonucu hep böyle alirim.. sen tutturamiyorum dedigin icin tirnaginin üzerine damlatabilirsin kücük bir serbet damlasini eger tirnagindan hizli bir sekilde egince akmiyorsa olmu$ demektir bende annemden böyle ögrenmi$tim ve hep güzel sonuc vermi$tir ne kuru nede cok bayici $erbetli oluyor umarim i$inize yarar ..
    Afiyet olsun cokacimcoook
     
  8. 14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Detective
  9. Detective

    Detective Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2010
    Mesajlar:
    21
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ewt sanırım bu olabilir.. kaynıo ben oyalanıorum. en fazla ne kadar kaynaması lasım peki ??:uhm:
     
  10. 18 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Detective
  11. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    kk da tatlılar bölümünde azerikızının verdiği revani tarifi var çoküzel tutuyo dene istersen..
     
  12. 18 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Detective
  13. anka_misali

    anka_misali Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    10.983
    Beğenildi:
    4.492
    Ödül Puanları:
    238
    başlığı okuyunca ben de aynısını söylemek için girdim ama sen yazmışsın... kesinlikle tavsiye ederim.... her yiyen tarifini alıp gidiyor...

     
  14. 10 Eylül 2012
    Konu Sahibi : Detective
  15. america

    america Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2011
    Mesajlar:
    4
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Bu tarifi mutlaka deneyin cok guzel oluyor. Biraz yorucu ama deger. Cirpma islemini mikserle degil el cirpicisiyla yapiyorsunuz. Bu isi iki kisi yapmanizi tavsiye ederim cunku bir kisinin kol gucu yetmeyebilir. Kolay gelsin.....

    REVANI
    Malzemeler:
    14 adet yumurta
    ½ su bardağı buğday unu
    ½ su bardağı pirinç unu
    Şerbet için;
    4 ½ bardak su
    4 su bardağı toz şeker
    Yapılışı:
    14 adet yumurtanın beyazı derince bir kaba alınır. Sarıları da ayrı bir yerde sonradan malzemelere eklenmek üzere bekletilir.
    Şerbeti için;
    4 buçuk bardak su ve 4 su bardağı toz şeker tencereye ilave edilir ve kaynatılır.
    Bir çırpıcı yardımı ile yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpılır. 14 adet yumurta sarısı da köpük gibi olan beyazların üzerine yavaş yavaş eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
    1 su bardağı buğday ve pirinç unu karışımı malzemelere eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kalıbın zemini yağlanır hazırlanan revani hamuru dökülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Servis kabına ters çevrildikten sonra revani ılıkken yine ılık olan şerbeti dökülür.
    Revani servise hazırdır.
     
  16. 18 Ocak 2013
    Konu Sahibi : Detective
  17. emotion_emotion

    emotion_emotion _Herşeyimm Eylül'ümm_ Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    63
    şerbetin süresi önemli,kaşıktan bir damla tırnağına damlat parmağını aşağı eğ damla yuvarlanıp düşmüyosa ucunda duruyorsa tamamdır:)