Revani

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Zilanur tarafından 2 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    2 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Zilanur
  1. Zilanur

    Zilanur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.021
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Revani süper deneyin bence:)

    Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.
    Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin.
    Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin.
    Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın.
    Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın.
    50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
    Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin.

    7 Adet yumurta
    15 Çorba kaşığı tozşeker
    15 Çorba kaşığı irmik
    15 Çora kaşığı süt
    15 Çorba kaşığı un
    3 Paket kabartma tozu
    Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
    Şerbeti için :
    1 Litre su
    1 Kilo tozşeker
    1 Dilim limon
    Üzerine :
    Yarım su bardağı dövülmüş fındık

    Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın.
    Şeker ve suyu kaynatın.
    Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin.
    1-2 Dakika bu şekilde kaynatın.
    Sonra ılınması için bir kenarda bekletin.
    Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün.
    Şerbeti çekene kadar bekletin.
    Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın.