rmikli frnda hamsi

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve S_eda tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : S_eda
  1. S_eda

    S_eda Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bu bir fırın yemeğidir ve tamamen benim tasarımımdır,biz çok sevdik ve sık sık pişiriyoruz umarım sizlerde seversiniz, ayrıca misafir için harika bir yemek

    1 kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmalı)
    2yemek kaşığı mısır unu
    1 yemek kaşığı beyaz un(kepek yada çavdarlı da olabilir)
    1 çaybard. irmik
    1 adet pırasa
    yarım demet maydanoz
    3 adet soğan
    2 adet havuç
    1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    1 çaybardağı kaşarpeyniri
    1yemek kaşığı kuş üzümü



    1. aşama ;robotta soğanları irice parçalayalım
    robotta havuçlarıda irice '' ''
    '' '' maydanozuda saplarından ayırdıktan sonra sadece yapraklarını hafif parçalayalım
    robotta yine pırasayı iri kıyalım.
    bu kıyımalarımızı bir tavada çok kısık ateşte 15 dakka çok fazla karıştırmadan kapatarak pişirelim yağ katmıyoruz, sadece 1 çay bardağı su ile haşlıyoruz.(ateş çok kısık olmalı)

    2.aşama; unu, irmiği ve mısırununu tuz, karabiber, pul biber, sumak, köri ve kekikle çırpıyoruz 2 çaybardağıda su katıypruz.

    3.aşama; tavadak sebze karışımına un karşımını katıyoruz eğer susuz ise bir çaybardağı su katabiliriz. karışım muhallebi gibi akıcı kıvamda olmalı..

    3. aşama; derin bir tepsiyi yağlıyoruz(yağı hafif unla çırparak sürebiliriz) bu karışımı düzgünce seriyoruz. üzerine hamsileri sırayla diziyoruz ve ısttığımız fırına sürüyoruz, fırın ısısı 180 derece 30-40 dakka pişmeli ..

    4.aşama: fırından çıkan tepsiyi fıstık, kuşüzümü ve kaşarpeyniriyle süsülüyoruz ve fırınımızın ızgara ayarına getirip üzerini kızartıyoruz, kaşarlar yuvarlak bölgeler halinde konulursa hamsilerde görünmüş olur daha güzel olur,

    5. aşama: afiyetle yiyoruz..(ızgara yaparken tepsinin bir kenarına soğanları halka halka dizerek onalrıda kızartabilirsiniz ve tabaklara aktarırken soğanlarda serviste hoş oluyor..
    yemek tamamen hamsinin yağıyla pişiyor..