Rokoko

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Rokoko-Pasta-390x245.jpg

    3 Yumurta
    1 Su Bardağı Şeker
    2 Paket Kremşanti
    1 Su Bardağı Süt
    1,5 Paket Sade Petibör Bisküvisi
    ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
    3 Yemek Kaşığı Şeker
    1,5 Su Bardağı Su
    3 Yemek Kaşığı Un
    2 Yemek Kaşığı Kakao

    Yumurtayla şekeri mikserle çırparız.Başka bir kapta 2 paket kremşantiyi sütle güzelce çırparız.Daha sonra bu iki karışımı birleştirerek tekrar mikserle çırparız.Cam bir borcamın en altına bu karışımdan bir miktar döküp yayarız.Daha sonra üzerine bir kat bisküvi dizer ve tekrar hazırladığımız kremayla kaplarız.Bu işlemi bir kez daha tekrarlarız.1-2 saat dinlenmesi ve kıvama gelmesi için buzdolabında bekletiriz.Bu arada çikolata sosumuzu hazırlayalım.Bir tencereye suyu,şekeri,unu ve kakaoyu koyup sürekli karıştırarak ocakta pişiriz.muhallebi kıvamın gelince ocaktan alıp ılıması için bekletiriz.pastamızı dolaptan çıkarıp bu çikolata sosunu üzerine döküp yayarız.İster buzdolabında biraz daha bekleterek istersenizde hemen servis yapabilirsiniz
     
    Son düzenleme: 17 Aralık 2015
  2. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    offf süper görünüyor yaaa
    ama ben diyete başladım
     
  4. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  5. minelne

    minelne afffettt Allahımm Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    592
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    çok güsel görünüyocokacimcoooktamda ağzıma layık
     
  6. 9 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Tadını hep merak ettiğim bi tarif denemek istiyorum :)