Rulo Tavuk Göğsü-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Juliet tarafından 14 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Juliet
  1. Juliet

    Juliet Guest

    normallllllll

    ...........................................

    Malzemeler:
    Tavuk göğsü için:

    •5 yemek kaşığı un
    •8 yemek kaşığı toz şeker
    •1 paket (5 gr) şekerli vanilin
    •1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
    •1 litre süt

    Tepsiye serpmek için:
    •3 yemek kaşığı hindistan cevizi


    Tavuk göğsünün üzerine serpmek için:
    •3,5 yemek kaşığı hindistan cevizi


    Hazırlanışı:
    1. 5 yemek kaşığı unu, 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket vanilyayı, 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 litre sütü derin bir tencerede karıştırın.

    2. Tencereyi orta hararetli bir ocağa yerleştirin.

    3. Karışımı topaklanmaması için çırpma teli ile devamlı karıştırarak pişirin, muhallebi kıvamına gelince (20-25 dakika sonra) altını kapatın.

    4. Dikdörtgen bir çay tepsisinin üzerine her tarafına dağılacak şekilde 3 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin.

    5. Tavuk göğsünü tepsiyi kaplayacak biçimde hindistan cevizlerinin üzerine boşaltın.

    6. Tepsiyi buzdolabına koyup tavuk göğsünün tamamen soğumasını sağlayın. (1-1,5 saat). Tamamen soğutmazsanız rulo yaparken dağılmasına neden olabilirsiniz.

    7. Soğuduktan sonra kenarlarını kesip düzgün bir dikdörtgen elde edin. Dikdörtgenin üzerine 3,5 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin ve geniş aralıklarla rulo şeklinde sarın. Annem sonradan kendisinin tavuk göğsünü dikdörtgenlere böldüğünü ondan sonra ufak ufak rulolara sardığını söyledi. Böyle yapınca daha düzgün olurlar herhalde.


    Not: hindistan cevizi yoksa aynı tarifi normal ceviz ile de deneyebilirsiniz.

    7 kişilik
     
  2. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Juliet
  3. Juliet

    Juliet Guest

  4. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Juliet
  5. sari_sari

    sari_sari Guest

    keşke yapılışınıda resimleseydin ben sararken hep dağılıyor bir kere denemiştim ve olmamıştı bidaha deneyecem bakalım ellerine sağlık