Rumeli mutfağı(göçmen yemekleri)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve eylull85 tarafından 14 Aralık 2007 başlatılmıştır.

    14 Aralık 2007
    Konu Sahibi : eylull85
  1. eylull85

    eylull85 Guest

    BÜRYAN
    malzemeler:
    1 adet tavuk(kırmızı et de olur)
    pirinç(miktarı kendinize göre)
    soğan(miktarı pirince göre ama bir orta boy yeter)

    et haşlanır. soğan doğranıp kavrulur sonra yıkanmış pirinç soğanla birlikte kavrulur. sonra bir tepsiye konur. üzerine de haşlanan etler konur suyu da konulup fırında pişirilir.
    not: büryan aslında bulgur ve kırmızı etle yapılır. yani anneannemler yugoslavya da öle yaparlarmış.
     
  2. 14 Aralık 2007
    Konu Sahibi : eylull85
  3. çixgxdem87

    çixgxdem87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2007
    Mesajlar:
    133
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hmm canım bu tarifi ilk defa görüyorum ilginç geldi denemek lazım aslında ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum :)
     
  4. 24 Aralık 2007
    Konu Sahibi : eylull85
  5. heidi28

    heidi28 Guest

    arkadalar bırde tatlı kabagından yapılan bır börek vardı babaannem yapardı seneler evvel yemıstım en son ama tadı hala damagımda bılen varsa tarıfı yazsın lütfen:)))
     
  6. 25 Aralık 2007
    Konu Sahibi : eylull85
  7. eylull85

    eylull85 Guest

    cnm haklısın oda çok güsel oluyo en kısa zamanda anneannemden öğrenip yazıcam aynı evdeyiz ama ben hala öğrenemedim onu nasıl yaptığını:D
     
  8. 25 Aralık 2007
    Konu Sahibi : eylull85
  9. nirvan80

    nirvan80 Guest

    bayılırım büryanaaaaaaaa harika olur ben tavuklusunu daha çok severimm
     
  10. 27 Aralık 2007
    Konu Sahibi : eylull85
  11. Begxuxm

    Begxuxm Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    831
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kızlar walla bende bayılırım büryana tavuklusuna özellikle eşim yugoslavya göçmeni o yüzden bende tüm yemekleri öğrendim zamanla en çokta turşulara bayılıyorum özellikle yağlı kırmızı biber turşusu yanındada pırasalı börek ohh ohhh 10. gruptakiler duymasın beni walla kovalarlar:)
     
  12. 26 Ocak 2008
    Konu Sahibi : eylull85
  13. eylull85

    eylull85 Guest

    evet arkadaşlar nihayet tatlı kabağından yapılan böreğin tarifini öğrendim yazıyom

    kabak kaynatılır süzülür ve elekten geçirilerek ezilir (bi nevi püre haline getirilir)
    içine süt,yumurta,un ve biraz tuz konur karıştırılır.
    sonra açılan hamurlar(hazır yufkaylada olur) tepsinin içine yerleştirilir(ama tepsinin orta kısmı boş kalcak şekilde sadece en alta bir kaç yufka tamamen serilir. kabağı ortada kalan boş kısma doldurup fırına atıyoruz
    afiyet olsun
     
  14. 26 Ocak 2008
    Konu Sahibi : eylull85
  15. çixgxdem87

    çixgxdem87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2007
    Mesajlar:
    133
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hmm kabaklı börek fena fikir değil hani denemeli :) sağol canım paylaşın için
     
  16. 9 Mart 2008
    Konu Sahibi : eylull85
  17. melek avcxix

    melek avcxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2007
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    slm.. benim bildiğim bir tarif var inşallah aradığınız budur... bizim çok sevdiğimiz börek sık sık yaparım..yufkayı isterseniz kendiniz açabilirsiniz ben hazır yufka ile tarifi yazıyorum.. ve ilk defa tarif yazıyorum kendi yaptığım gibi anlatmaya çalışıcam....
    1 kilo yufka
    1 kilo kadar bal kabağı
    1,5 su bardağı şeker
    ceviz içi
    tarçın (isteğe bağlı)
    yufkaları yağlamak için
    sıvıyağ..veya tereyağı

    balkabağını rendele (iri tarafıyla yada rondodan çek)içine 1,5 su bardağı şeker koy (ilk yapışta az gelirse daha sonra şekeri kendine göre ayarlarsın) istediğin kadar çekilmiş ceviz içi (1 su bardağı olabilir fazlasıda)iyice karıştır hafifi sulanır korkma.. yufkayı düz zemine ser ..fırça yardımı ile yağı hertarafına sür..rendelenen kabağı yufkanın heryerine serpele..(yufkayı ortadan ikiye kesersen daha ince olur..ben ikiye keserek yapıyorum bütün yufka kalın geliyor)
    yufkayı yuvarlak tarafından güzelce rulo yaparak sar kendi etrafında dolayarak (gül böreği gibi) hafif yağlan mış tepsinin ortasına koy..diğer yufkalarada aynı işlemiyapıp ortadaki yufkanın etrafına dola..tepsi dolunca üzerine yağ sürüp.. susam, çörek otu serpele,,orta ısıda üzeri kızarana kadar pişir ..fırından çıkınca çıtır olmasını istersen üzerini örtme..yumuşak istersen eğer üzerini bir sofra bezi ile örtersin.. benim tepsimden 5 yufkayı ikiye bölünce 1 yarım parça hep artar onu gözleme gibi yapıp teflon tavada pişiriyorum...kabak malzemesini fazla gele bilir derin dondurucuda saklaya bilirsiniz...elmalı turta ve kurabiyesi yaparken elma yerine bu malzemeyi kullanabilirsiniz...volavanda çok güzel oluyor.. hafiyet olsun
     
  18. 9 Mart 2008
    Konu Sahibi : eylull85
  19. melek avcxix

    melek avcxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2007
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    slm heidi.. kabaklı böreğin tarifini bildiğim kadar anlatmaya çalıştım inşallah aradığın budur,, sevgiyle kal