Rus Mantısı-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve kedi dili tarafından 10 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  1. kedi dili

    kedi dili EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    bizim evinde devamlı sofrada yer alan bir yemektir,türk mantısında farkı şekil ve boy,rus mantı biraz daha büyük,ve böylece eti daha fazla oluyor,benim eşim eti çok sever o yüzden hep rus mantı yap der...

    kuru soğanı rendeliyorum

    yuvka için:
    2 su bardağı su
    1 yumurta
    tuz
    aldığı kadar un
    içi: 500gr dana-kuzu yağısız kıyma,tuz kara biber,3 büyük baş kuru soğan,bir kaşık tereyağı

    yuvka malzemeleri bir kapta karıştırıyorum,unu ilave edip sert bir yuvka elde ediyorum,sonra bu yuvkayı derin bir kaba koyup üzerine porselen tabağı ile kapatıyorum,böylece 10-15 dk bekletiyorum,sonra bu tabağı kaldırınca yuvka yumuşacik ve pürüssüz oluyor,
    diğer tarafta kıyma kuru soğanla,tuz,kara biber ile ve bir kaşık tereyağı ile(kıyma yağlı ise tere yağı kullanmıyorum)güzel güzel karuştırıyorum.
    sonra yuvkadan bir parça alıp oklava yardım ile açıyorum,ve küçük kahve finca yardım ile yuvarlak daireler elde ediyorum,onların ortasına kıyma koyup kapatıyorum,sonra ise işlem ayını,suyu kaynatıp tuz atıyorum,ardından da mantı,yukarı çıktıktan sonra 10 dk kadar daha kaynatıyorum,ben ilik gibi olmasını seviyorum,sonra sarmısaklı yoğurt ile servis ediyorum,dediğim gibi sadece şekil ve boyut farklı,işlemler ve içirilikler aynı türk mantısının...herkeze afiyet olsun..
     
  2. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  3. kedi dili

    kedi dili EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    [​IMG]baştan yuvka böyle pırtık pırtık kaydirigubbakcemile3[​IMG]bu tabağı ile kapatıp 10-15 dk bekletyorumşakkıdı[​IMG]bu ise bu süreden sonra hali,gayet güzel,hiç pırtık yok,yumuşacikopuyorumnanaktan[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]opuyorumnanaktan:nazar:
     
  4. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  5. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    7
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Ellerinize sağlık..
    Rus mantısını daha farklı biliyorum ben şekil olarak ..
    Çok leziz oluyor:)

    Paylaşım için teşekkürler
     
  6. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  7. kedi dili

    kedi dili EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    sanada canım teşekür ederim:1hug:,evet herkez farklı şekil verirCADIARZU,bu zevkine kalmış birşeybuyrunnnnnnnnn,annem hiç böyle kapatmaz mesele,yarım ay şeklinde bırakırturkbayragi,ben böyle uçları kapatıyorum,herkez farklı :icecream::nazar:
     
  8. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  9. emcan01

    emcan01 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.662
    Beğenildi:
    5
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    nefis görünüyor.......... eline sağlık
     
  10. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  11. gxoxnxuxlyarasxix

    gxoxnxuxlyarasxix Mucizem'sin OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hayır diyemeyeceğim tek yemek mantıdır..şimdi bir tabak olsada yesem...çok güzel görünüyo..ellerine sağlık..
     
  12. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  13. Poison

    Poison tarçınlı kek =) Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    634
    Beğenildi:
    3
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    diğer adı Pilmeni imiş CADIARZU feci lezzetli görünüyor ya ben bu topicte durmiyim fazlacokacimcoook
     
  14. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  15. march7

    march7 Guest

    evet pilmani...çok hoş...mantı olsunda memleket farketmez...teşekkürler...:smiley-cool:
     
  16. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  17. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.558
    Beğenildi:
    9
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ellerine saglik canim
    bir tabak rica etsemcokacimcoook
     
  18. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kedi dili
  19. kedi dili

    kedi dili EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    emcan01:nefis görünüyor.......... eline sağlık teşekür ederim canımkaydirigubbakcemile5
    gönülyarası:hayır diyemeyeceğim tek yemek mantıdır..şimdi bir tabak olsada yesem...çok güzel görünüyo..ellerine sağlık.. teşekür ederim canım buyrun beklerim mantıyaa.s.
    erinona: diğer adı Pilmeni imiş CADIARZU feci lezzetli görünüyor ya ben bu topicte durmiyim fazlacokacimcoook evet canım aynen deği gibi pelmeni,yemeye beklerim a.s.
    march7: evet pilmani...çok hoş...mantı olsunda memleket farketmez...teşekkürler...:smiley-cool: haklısın canım,mantı olsun,memleket farketmez,sana da teşekürler:1hug:
    incitanemtuana: ellerine saglik canim
    bir tabak rica etsemcokacimcoook saoğl canım,sana 10 tabak feda olsunbuyrunnnnnnnnn,gel hazırlıyorum sanada üstüne de tereyağı gezdirdimcokacimcoook