Rus salatası

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 20 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağ damla damla ilave edilip karıştırılır.
    Daha sonra zeytinyağ iplik gibi akıtılarak karıştırılmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.
    Zeytinyağ bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.

    Havuç, patates, turşu, salam küçük doğranır (tavla zarı büyüklüğünde).
    Bunlara bezelye katılır. Tuz atılır.
    Mayonezden 2- 3 kaşık ayrılır (üzerini süsleme için). Kalanına karışık sebzeler konup karıştırılır.
    Salata tabağına alınıp, ayrılan mayonez ve sebzelerle süslenir.

    kaynak:hagayret.net
     
    Son düzenleme: 20 Kasım 2008