Rus Salatasi

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri en son da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alıp süzdürün. Bir kenarda beklemeye bırakın.
    Sebzeler pişerken, başka bir tencerede bir bardak suya bir kaşık sirke katarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Bunları da aynı büyüklükte küp şeklinde doğradıktan sonra öteki sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince kesin ve zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Başka bir kapta ise bezelyeler ve haşlayıp ezdiğiniz yumurtaları karıştırın. Daha sonra bütün malzemeleri bir kaba toplayın ve yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp karıştırın. Servis tabağına aldığınız Rus Salatası’nı maydanoz ile süsleyebilirsiniz