S

Konusu 'Baharatlar' forumundadır ve gerbera tarafından 15 Eylül 2006 başlatılmıştır.

    15 Eylül 2006
    Konu Sahibi : gerbera
  1. gerbera

    gerbera Derinle Hayat Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    88
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    276
    Safran : Safran, kullanıldığı yemeğe sapsarı bir renk verir. Keskin ve hafif acımsı bir tadı vardır. Bazı balık ve deniz mahsulleri yahnilerinde, pilavlarda ve sütlü, pirinçli tatlılarda kullanılır. Zeytinyağında ise hiç erimez. Ayrıca safrandan zerde adı verilen bir tatlı da yapılır.

    Sumak : Toz haline getirilerek kullanılmaktadır. Ekşimsi bir tadı vardır. Kebaplara ve bazı salatalara ekşilik vermek için kullanılır.

    Susam : Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.
     
  2. 2 Haziran 2007
    Konu Sahibi : gerbera
  3. ecsaha

    ecsaha Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    8
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    safranlı kekde harika oluyor.denemenizi tavsiye ederim.