Saçaklı Mantı

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Elif tarafından 7 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    7 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.
    Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun. Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.
    Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun
     
  2. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ilgimi cekti bu tarif
    denicem insallah
     
  4. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. alisim365

    alisim365 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    keşke resminide koysaydın merak ettim ya
     
  6. 13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Elif
  7. Ms.Eda

    Ms.Eda Annedir yüreği Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.295
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Offf bayılırım ve çokta güzel yaparım ama aslında kesinlikle hazır yufkayla yapılmaz. Balıkesir, çanakkale yörelerinde sıkça yapılır. Bence deneyin derim

    http://4.bp.kadinlarkulubu.com/_F3PliSR7B3g/SeycxZZ0BrI/AAAAAAAAAnI/yzTo7ZRf1oI/s400/sacakli.jpg

    http://2.bp.kadinlarkulubu.com/_wpjVcSl8TlM/Sf9XJ42JIBI/AAAAAAAAAl8/MRLu873cLGU/s320/PICT0005.JPG
     
    Son düzenleme: 13 Şubat 2010
  8. 28 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Elif
  9. inci_tanesi

    inci_tanesi Allah'a emanetsin kuzum Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2009
    Mesajlar:
    19.970
    Beğenildi:
    76
    Ödül Puanları:
    203
    Anneannem yapar bazen ama hazır yufka ile değil, hamurunu kendisi açar.
    Çok leziz bir yemek gerçekten.
    Tavukla birleşince muhteşem oluyor.
     
  10. 2 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Elif
  11. DERXIXNDENXIXZ

    DERXIXNDENXIXZ aşka aşığım bal gibi... Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    616
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    anneannem yapar, harikadır. anne tarafım bandırmalı. bandırmanın yöresel yemeği gibi bişeydir bu. teşekkürler
     
  12. 26 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Elif
  13. Ms.Eda

    Ms.Eda Annedir yüreği Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.295
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Evet canım o tarafta çok yapılır bayramda Gönen'deydik orada açılmış paketli satıyorlar.